Răzvan Pascu, consultant: Turismul românesc se îndreaptă spre promovarea tradițiilor

sat_vechiRăzvan Pascu, consultant în marketingul turistic, a făcut la finalul săptămânii trecute mai multe precizări vizavi de starea turismului din România, pentru AGERPRES.
El a făcut sugestii operatorilor din turism, precum şi reprezentanţilor autorităţilor  locale şi naţionale care trebuie să intervină pentru a-i sprijini pe cei care vor să dezvolte afaceri în sector:
„Turismul românesc se îndreaptă spre promovarea tradițiilor și obiceiurilor din zonele rurale, iar aici puține persoane vorbesc limba engleză, ceea ce face ca tradițiile locale să fie complet inaccesibile pentru străini. La aceasta se adaugă infrastructura defectuoasă și greutatea de a ajunge acolo cu mijloacele de transport obișnuite. Se pot face multe lucruri, de la organizarea transportului turiștilor cu bicicleta sau căruța (cum se practică deja în județul Covasna sau la Viscri, ori Bucovina), până la tururi ghidate cu un localnic care vorbește limbi străine și cunoaște tradițiile locului. Însă pentru a organiza eficient aceste servicii este nevoie de o strategie turistică fezabilă și o strategie de marketing turistic cel puțin la nivel de județ”,a declarat Răzvan Pascu.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole