RAZBOIUL SUBVENTIILOR! Stana incendiata cu primarul, executorul si jandarmii de fata

Războiul subvențiilor APIA! În joc sunt 200.000 de euro dați de stat pentru cele 1.030 ha de pășune pe care le are comuna Slatina. Ciobanii își cresc turmele, vând mieii și trăiesc din fabricatul brânzei, iar subvențiile se scurg printre degetele celor care dețin controlul pășunilor publice. Totul se petrece în județul Suceava, unde victima răfuielilor politice este o familie de oieri care, prin contract, avea concesionate de la Primărie 50 de hectare, și care nu doar că a rămas fără suprafața de pășunat, dar, căreia, în contul unor datorii acumulate de 30.000 de lei, i s-au confiscat și animalele – circa 400 de capete de ovine.

Romică Zoița a fost alungat de autoritățile locale de pe pășunea satului, iar cele 400 de oi au fost încărcate într-un TIR sub pretextul că are de plătit despăgubiri de 30.000 de lei, scrie publicația reporteris.ro. Mai mult, crescătorului de ovine i-a fost distrus saivanul de 30 de metri pătrați cu vola, iar scândurile au fost incendiate.

Miza reală a scandalului sunt cei minim 200.000 de euro pe an, care reprezintă subvenția oferită de stat pentru cele peste 1.030 de hectare de pășune cât are comuna.

Cei doi primari cu numele de Gherman, fără a fi rude, fostul și actualul edil, se acuză reciproc de fraude cu banii din subvenții. În tot acest conflict, oierul Romică Zoița, căruia acum două luni i-a murit o fetiță, nu are cu ce să-și mai crească cei trei copii. Oile sale, 200 proprietate personală și 200 ale oamenilor din comuna Slatina, sunt sub sechestru.

Întreaga poveste halucinantă, pe www.reporteris.ro

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole