Război murdar pe piața porumbului! Cine îi atacă pe fermierii români?

Fermierii români condamnă manipulările din spațiul public care amenință să le strice nu numai imaginea, ci și afacerile!

În lupta pentru câștigarea pieței, în ultima vreme au apărut o serie de informații cu privire la faptul că mălaiul din producția internă ar proveni de la porumb modificat genetic. Într-un comunicat remis marți AGERPRES, Asociaţia Forţa Fermierilor (AFF) respinge ferm aceste acuzații, subliniind că în România nu se mai cultivă de 6 ani porumb modificat genetic.

„Fermierii români îi asigură pe consumatori că mălaiul din magazine este sigur pentru consum! (…) Asociaţia Forţa Fermierilor aminteşte consumatorilor că făina de porumb (mălai) din producţia internă nu provine de la plante modificate genetic. România nu cultivă porumb modificat genetic de şase ani, ultima dată a existat o suprafaţă de 2,5 hectare în 2015, la o staţiune de cercetare, doar pentru raţiuni ştiinţifice, nu pentru consumul uman. Conform datelor furnizate de Ministerul Agriculturii, între 2016 şi 2021, suprafaţa cultivată cu porumb modificat genetic, în România, este zero”, se menţionează în comunicatul AFF.
Organizația patronală precizează că fermierii români produc porumb de calitate, respectând toate normele de siguranţă alimentară ale Uniunii Europene, şi că tot mălaiul de pe piaţă provenind din producţia internă este de o calitate superioară şi absolut sigur de consumat.
AFF recomandă consumatorilor să cumpere mălai din producţia românească, menționând că ţara de provenienţă a porumbului este înscrisă pe ambalajul produsului.

În același timp, reprezentanții fermierilor, condamnă manipulările care, în opinia lor, nu fac decât să aducă deservicii sectorului agroalimentar.

„Asociaţia Forţa Fermierilor condamnă încercările, din ultima perioadă, care acreditează ideea că porumbul produs de agricultorii români nu ar fi sigur pentru consumatori. Ne exprimăm indignarea cu privire la modul în care unele entităţi înţeleg să facă comunicare publică, atentând grav la imaginea fermierilor români. (…) Aşadar, titluri de comunicate de genul «Românii consumă mălai din porumb modificat genetic?!» sunt manipulatorii, acreditând ideea că făina de porumb din comerţ nu este sigură pentru consum. Asemenea abordări lipsite de fundament ştiinţific, venite din partea unor oameni care se pretind specialişti, nu fac decât să aducă deservicii agriculturii naţionale, fermierilor români şi industriei alimentare autohtone. Un război între fermieri şi consumatori ar avea efecte dezastruoase pentru societatea românească”, se precizează în comunicat.
Asociaţia Forţa Fermierilor, organizaţie profesională din sectorul agroalimentar, acţionează pentru apărarea drepturilor agricultorilor români de toate tipurile, indiferent de mărimea fermei, de domeniul de activitate şi de regiune geografică. Începând din iulie 2021, Asociaţia include o Divizie de Consultanţă pentru Fonduri Europene, structură prin care asigură membrilor organizaţiei consultanţă gratuită şi sprijin în realizarea şi depunerea proiectelor pentru accesarea fondurilor europene, se mai arată în comunicatul AFF.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole