19 octombrie 2021 - 23:37

Razboi comercial UE-SUA? Phil Hogan, mesaj pentru Donald Trump

Comisia Europeană susține Franța în lupta sa cu președintele Statelor Unite ale Americii, Donald Trump, după ce acesta a amenințat că va crește taxele. Potrivit Politico.eu, reprezentantul comerțului din Statele Unite, Robert Lighthizer, a amenințat că va impune taxe digitale de până la 100 la sută pe produse franceze în valoare de 2,4 miliarde de dolari, precum Dom Pérignon și brânza Roquefort, după ce Franța ar fi impus o taxă digitală care vizează companii precum Google sau Amazon.

Dacă Trump va impune aceste tarife Franței, „UE va reacționa într-o manieră proporțională”, a declarat miercuri comisarul european pentru comerț, Phil Hogan, după o întâlnire cu ministrul francez al Economiei, Bruno Le Maire, la Bruxelles.

„În ceea ce privește investigația privind impozitul francez pe serviciile digitale, comisarul l-a asigurat pe ministrul Le Maire că aceasta este o chestiune europeană” a spus Hogan într-o declarație pentru POLITICO. „Ca în toate problemele referitoare la comerț, UE va acționează și reacționează împreună.”

„În cazul în care SUA merge înainte și va întreprinde acțiuni unilaterale în afara Organizației Mondiale a Comerțului, UE va reacționa în mod proporțional. Toate opțiunile vor fi luate în considerare”, a mai adăugat Hogan.

”Comisia pregătește, împreună cu Franța, următoarele etape și rămâne angajată să găsească o soluție stabilă și pe termen lung pentru impozitarea economiei digitale”, a încheiat acesta.