”Răvășitul Oilor” – prilej de sărbătoare în plină pandemie, la Slănic Moldova

Primăria Slănic Moldova împreună cu Ferma „Stâna Dacilor” organizează cea de-a V-a ediție a sărbătorii tradiționale „Răvășitul Oilor”. Evenimentul are loc pe Muntele „Bolovanu”, între 9 și 11 octombrie.

Scopul acestui eveniment este atât de a de a omagia crescătorii de animale, cât și de a păstra tradițiile locale strămoșești. „Răvășitul Oilor” sau „Alesul Oilor” marchează sfârșitul anului pastoral, în perioada în care ciobanii coboară cu turmele de oi din munți pentru a fi înapoiate proprietarilor pentru „iernat”. 

Timp de trei zile, participanții se vor putea bucura de muzică folclorică, foc de tabără, expoziții de animale și târguri cu alimente tradiționale.

Potrivit organizatorilor, toți oamenii prezenți la eveniment sunt invitați să savureze bucate alese, specifice acestei zone, cum ar fi: pastramă de oaie, bulz, brânzeturi și alte mâncăruri delicioase pregătite la ceaun.

Cu acest prilej vor fi prezenți și meșteri populari din zona stațiunii și din împrejurimi care își vor expune obiectele tradiționale: ceramică, obiecte de port popular, țesături, sculpturi, etc.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole