Răspuns de la APIA pentru fermieri în legătură cu plățile întârziate

În ultimele zile, mai mulți fermieri au reclamat faptul că nu pot să-și primească avansul din partea Agenției de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA), din cauza faptului că sistemul de control prin teledetecție nu recunoaște anumite culturi. Astfel, dosarele fermierilor sunt blocate, iar aceștia își vor primi subvențiile mai târziu decât anticipau.

Totuși, în jur de 500.000 de fermieri au fost deja autorizați la plată de către APIA, iar instituția susține că fiecare dosar este tratat individual, nefiind vorba de o problemă sistemică.

Într-un răspuns publicat pe facebook, reprezentanții APIA spun că dosarul unui fermieri intră la plată numai după finalizarea tuturor verificărilor necesare pentru emiterea unei decizii de plată. În cazul fermierilor care întâmpină probleme și au dosarele blocate, APIA îi îndeamnă pe aceștia să ia legătura cu centrul județean/local care le gestionează cererea.

De asemenea, este bine de știut că unele scheme de sprijin vor intra la plată abia anul viitor, pentru că sunt plătite din bugetul anului următor.. În acest caz se află ajutoarele naționale tranzitorii, dar și sprijinul cuplat în sectorul vegetal.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

10 COMENTARII

 1. Domnii care au optat pt robotul și neperformanțele lui ar trebui să plece pe tren cu el în brațe să îi arate fiecare cultură în parte.

  • Sunt părtași la pierderi și trebuie să plătească personal, doar au venituri mari ….unele organizate sa nu fie văzute.
   O cloaca și mafie cu banii poporului!

 2. Adevărul e că prioritatea actualei guvernări e prostirea pensionarilor pt viitoarele alegeri,iar banii ajung doar pt speciali,bugetari și ,,seniori,,.Fermierii pot aștepta,chiar dacă mulți s-au bazat pe aceste plăți în momentul în care au făcut lising-uri.Nu știu dacă ne vom vindeca vreodată de acești populiști revoluționari

  • S-au cam trezit pensionarii. Problema este tineretul care accepta totul pe nemestecate. Si nu in ultimul rand mafia din toate domeniile.

 3. Astfel de probleme apar datorita incompetentei la nivel de primărie, asa au probleme foarte mulți fermieri și toți se bazau pe acești bănuți și asa prețul la cereale este foarte mic. Este inadmisibil ceea ce se intampla!!

 4. Cu utilajele nu ne mai lasa pe drumurile publice cu categoria B …Subvenția au întârziat fără sa le pese ca avem speranța în acești bănuți…trebuie sa ieșim în strada cu utilajele ca nu se mai poate…Domnul președinte ajuta pe cei din Africa și noi avem sate fără curent electric

 5. Nu este normal sa stam sa așteptăm să intre banii în cont atâta timp fără sa fim anunțați dacă au fost ceva probleme sau nu

 6. Cred că fiecare centru apia trebuia sa trimită în teren o comisie care sa constate adevărul cum au făcut la Societăți nu sa și bata joc de micii fermieri.
  Știți ca și la Societățile agricole au fost aceleași greșeli dar le au rezolvat prin trimiterea în teren a unei comisii de la Apia Botoșani..

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole