Raport ONU: România, amenințată de deșertificare!

Un avertisment extem de grav vizează România! În cel mai recent raport ONU despre schimbările climatice, zona de sud a României va fi supusă unor fenomene climatice legate de deșertificare.

Tendința de creștere a temperaturii globale reprezintă un risc uriaș pentru țara noastră, conform documentului aminitit. Zona de sud riscă un alert proces de deșertificare, însă autoritățile de la noi nu se grăbesc să ia vreo măsură de prevenție, fiind preocupate de lupte politice care nu mai au demult vreo legătură cu agenda cetățeanului de rând sau cu preocupările legate de viitorul acestei țări.

Cel mai recent raport ONU plasează jumătatea sudică a României, adică Bărăganul şi Dobrogea, în regiunea mediterana împreună cu Grecia, Turcia, Italia sau nordul Africii, unde au fost temperaturile record şi incendiile din această vară.

Specialiștii în fenomene extreme atrag atenția că incendiile din Grecia reprezintă un serios semnal de alarmă pentru România. „Ne așteaptă și pe noi!”, este avertismentul lansat răspicat de aceștia.

Potrivit acestora, şi în România exista o tendinţă de creştere a temperaturii care vine cu o tendinţă de creştere a intensităţii valurilor de căldură.

„E cumva un preview la ce ne aşteaptă…cum o să fie în viitor. La asta mă gândesc, vara asta e un exemplu foarte bun”, a declarat Bogdan Antonescu, cercetător și specialist în fenomene meteo extreme, potrivit stirileprotv.ro.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole