Raport favorabil în comisii pentru ordonanța privind înființarea gărzilor forestiere

padure_defrisariDeputatul Violeta Tudorie a anunțat, marți, că Legea pentru aprobarea Ordonanței de urgență a Guvernului nr. 32/2015 a primit raport favorabil în ședința comună a comisiilor de Muncă și Agricultură din Camera Deputaților.
‘Cred că putem afirma că Parlamentul a dat undă verde gărzilor forestiere înființate de Guvernul Ponta pentru combaterea tăierilor ilegale din fondul forestier național. Sunt convinsă că proiectul de lege va fi adoptat în Plen în forma propusă de cele două comisii, iar astfel vom definitiva cadrul legal pentru acest domeniu. Guvernul actual are acum toate instrumentele necesare pentru a stopa fenomenul tăierilor ilegale’, a declarat Violeta Tudorie, care este membru al Comisiei pentru muncă și protecție socială din Camera Deputaților.
Aceasta a apreciat că în dezbaterea din cele două comisii s-a creat un consens politic cu privire la adoptarea proiectului de lege. ‘Am remarcat faptul că, de această dată, a existat un consens destul de larg între toți membrii celor două comisii, indiferent de formațiunea politică pe care o reprezintă fiecare. ‘, a subliniat ea.
Gărzile forestiere au fost înființate prin OUG 32/2015, în timpul Guvernului Ponta, după ce tăierile ilegale au fost tratate ca problemă de siguranța națională și au făcut obiectul unei analize în Consiliul Suprem de Apărare a Țării. Până la data emiterii ordonanței, tăierile ilegale de arbori din fondul forestier națională atinseseră nivelul alarmant de 8,8 milioane de metri cubi pe an, conform unei evaluări a Serviciului Inventarul Forestier Național, din cadrul Institutului de Cercetări și Amenajări Silvice București.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole