”Rapița, un pariu pierdut!” Ce se întâmplă cu prețul pe burse în perioada următoare

Dacă în prima parte a anului, cultura de rapiță părea să fie o adevărată mină de aur pentru fermieri, lucrurile s-au schimbat radical în ultima perioadă. Prețurile s-au prăbușit în ultimele luni, iar acest trend se pare că nu se va opri nici în perioada următoare.

Potrivit unei analize prezentate de Cezar Gheorghe, expert în piețele de mărfuri, în cadrul emisiunii ”Agricultura la Raport”, rapița reprezintă un pariu pierdut pentru fermierii care nu au vândut-o la momentul oportun, acum câteva luni,

”Rapița să știți că și-a cam terminat suflul în acest moment. Canada ne aduce o cantitate foarte mare, deci răscumpără din seceta de anul trecut cu acest volum de 19 milioane de tone. Uniunea Europeană a încheiat și ea cu 19 milioane de tone și mai vine cineva la începutul lunii noiembrie – Australia va recolta și au o recoltă superbă. Dacă ei extrăgeau în mod normal 5,5 milioane de tone, anul acesta depășesc 6,5 milioane de tone, deci încă un volum va fi aruncat pe piață.

Rapița, la acest moment, este un pariu pierdut. Cine a știut să vândă în vârful de la jumătatea lunii mai a câștigat foarte mulți bani. Altfel, dacă vom mai vedea o creștere, o vom vedea de la jumătatea lunii octombrie până la 1 noiembrie, dar nu va fi mai mare de 30 euro pe tonă”, a precizat Cezar Gheorghe pentru AGRO TV.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole