Rapița pierde 10 EUR/t

Prețul rapiței și-au reluat marșul descendent luni, pe Euronext, în special din cauza unei cereri slabe intracomunitare și a unei reluări săptămâna trecută, a semănatului de rapiță în Canada.Luni, cu puțin înainte de ora 14, semințele de rapiță Euronext cu scadenta pentru noiembrie 2022 au scăzut cu 9 EUR/t, ajungand  la 774,75 EUR/t. Scadența din august 2022 s-a redus cu 11,75 EUR/t, ajungand la 773,25 EUR/t.

Complexul de semințe oleaginoase trece și el printr-o mișcare de consolidare după vârfurile atinse de soia săptămâna trecută. Revenirea restricțiilor sanitare în China amenință, de asemenea, în mod direct, pe termen mediu, consumul de aici. În SUA, piața cerealelor este slabita de pietele financiare care au stagnat rapid după anunțul unei inflații de 8%, luna trecută, 

Pretul cerealelor creste pe Euronext

Euronext și-a început săptămâna cu ușoare cresteri ale pretului la cereale, dar cu pretul la rapița, în scădere rapidă. Indonezia a exercitat o presiune puternică pe piața petrolului, anunțând o nouă relaxare a restricțiilor la export. Întreaga piață americană a pierdut și în teritoriu din cauza întăririi dolarului pe plan internațional. Prețurile grâului și porumbului și-au revenit și ele în fața creșterii rapide a temperaturilor de la începutul săptămânii de pe ambele maluri ale Atlanticului.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole