Raiffeisen Bank finanțează 10 proiecte educaționale, în concursul de granturi Raiffeisen Comunități 2022

Raiffeisen Bank finanțează 10 proiecte de educație non-formală cu o suma totală nerambursabilă de 500.000 lei, în concursul de granturi Raiffeisen Comunități, destinat școlilor publice din România și ONG-urilor. Între proiectele câștigătoare se află un program de educație pentru biodiversitate și sustenabilitate, un proiect de pregătire profesională pentru tineri instituționalizați din județul Gorj și un proiect de educație pentru diversitate și incluziune destinat liceenilor.

Raiffeisen Comunități este un concurs de granturi pentru proiecte de educație derulate de ONG-uri sau instituții de învățământ, dezvoltat de Raiffeisen Bank România care a ajuns la a XII-a ediție. În fiecare an, programul acordă granturi în valoare totală de 500.000 lei pentru proiecte de educație non-formală care pot schimbă viitorul comunităților în care trăim. Proiectele își propun să vină în completarea educației de la școală și, în unele cazuri, abordează subiecte care nu sunt cuprinse în curricula din școlile noastre.

 

Cele 10 proiecte câștigătoare vor fi implementate de două școli publice și opt organizații neguvernamentale în următoarele 12 luni, cu ajutorul finanțării obținute prin programul Raiffeisen Comunități:

  • Asociația Cu Alte Cuvinte: Teen Action for Inclusion (proiect de educație civică)
  • Școala Gimnazială Crizbav: Succes Avem Noi, Șansă de Apoi (proiect de educație profesională)
  • Asociația pentru Formare: Primii pași în circuit… electric, pentru viitori electricieni (proiect de educație profesională)
  • Fundația WorldSkills România – Educație despre Biodiversitate în spații urbane (proiect de educație civică)
  • Liceul Tehnologic economic Nicolae Iorga, Pașcani, Iași – Start spre succes prin firmele de exercițiu (proiect de educație antreprenorială)
  • Asociația Inimi de Gorjeni: Șanse pe piața forței de muncă pentru tinerii instituționalizați și din medii defavorizate (proiect de educație profesională)
  • Asociația The Story of Autism: Școli deschise (proiect de educație civică)
  • Asociația The Da Vinci System: EcoLab (proiect de educație civică)
  • Asociația De-a Arhitectură – My School Can Be Cool Asociația (proiect de educație civică)
  • Asociația Breaslă Actorilor: FTA – Film and Theater Academy (proiect de educație profesională)

În plus față de granturile cu care vor implementa proiectele, organizațiile finaliste vor intră intr-un program personalizat de mentorat și dezvoltare organizațională, dezvoltat de Raiffisen Bank împreună cu partenerii de la Asociația pentru Relații Comunitare. În cadrul programului, organizațiile vor urma cursuri și ateliere pe teme de interes, menite să ii ajute să își mărească capacitatea organizațională, să atragă noi fonduri și parteneri, pentru a-și continua proiectul și după încheierea finanțării Raiffeisen Bank.

În această ediție Raiffeisen Comunități au fost înscrise 123 de proiecte de educație, care au urmat un proces de jurizare în două etape. Prima etapă a însemnat că peste 90 de angajați Raiffeisen Bank (pe baza de voluntariat) au evaluat toate proiectele înscrise. După această etapă de jurizare, cele mai bune 20 de proiecte au intrat  în  ultima rundă de evaluare. Un juriu independent  extern a ales câștigătorii granturilor în valoare totală de 500.000 lei, pe baza interviurilor cu reprezentanții organizațiilor finaliste. Juriul independent a fost format din specialiști în evaluare și implementare de proiecte comunitare, reprezentanți ai Junior Achievement România, United Way România sau  Asociația pentru Relații Comunitare.

Programul Raiffeisen Comunități a acordat, până acum, finanțări totale în valoare de un milion de euro pentru 150 de proiecte implementate în întreaga țară.

Raiffeisen Bank activează de 25 de ani pe piața bancară din România, fiind una dintre cele mai mari bănci universale din țară. Banca deservește peste 2,28 milioane de clienți, persoane fizice și juridice, are 4.700 de angajați, 300 de agenții în toată țara,  1.131 ATM-uri sau MFM-uri și o rețea de peste 27.900 POS-uri.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole