Radarul Pădurilor n-a iertat pe nimeni în 2016

Continuă defrișările ilegale. Autoritățile încearcă să oprească flagelul.
logs-498538_1280
Poliția România a constituit Radarul Pădurilor, un serviciu special destinat prinderii celor care distrug aurul verde din țara noastră. În primele șase luni din acest an au fost efectuate 19.456 de controale, fiind verificate 716 instalații de debitat, 1.009 de exploatări forestiere, 513 depozite, 232 de ocoale silvice, 1.309 târguri, piețe și oboare, precum și 37.930 de mașini cu care a fost transportat material lemnos.
Polițiștii au dispus confiscarea a aproape 40.000 de metri cubi de lemne, care valorează aproximativ 10 milioane de lei. Amenzile s-au ridicat și ele la 15 milioane de lei, ceea ce înseamnă că Radarul Pădurilor a adus la bugetul de stat aproximativ 5,5 milioane de euro.
În primul semestru al anului au fost deschise dosare penale pentru 3.380 de infracțiuni silvice, dintre care 1.524 au fost sesizate de polițiști. În dosarele în care se fac cercetări pentru tăieri ilegale de arbori, evaziune fiscală prin comerț ilegal cu material lemnos, muncă „la negru”, fals sau uz de fals au fost anchetate 1.843 de persoane, dintre care 530 au fost prinse în flagrant delict, împotrivă a 68 fiind dispuse măsuri preventive.
La acțiuni au participat polițiști de la inspectoratele județene și specialiști de la inspectoratele teritoriale de regim silvic și de vanătoare, de la direcțiile silvice și de la structurile silvice private.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole