Rachetele antigrindină au salvat Buziaș-ul de la prăpăd

În timp ce noaptea trecută Timișul a fost lovit de vijelie și zeci de copaci au fost rupți de vântul puternic iar mai multe acoperișuri au fost smulse de pe blocuri și case, Buziasul a evitat acest dezastru. Astfel, mai multe rachete antigrindină au fost lansate pentru a dispersa norii.

« Doar două străzi au fost inundate în oraș și câțiva copaci au fost prăbușiți de vânt, unul peste un gard, pagubele fiind mici », conform opiniatimisoarei.ro.
După furtuna puternică din 2017 în urma căreia, în Timiș, trei persoane din aceeași familie au murit, Primăria Buziaș a semnat un acord cu Ministerul Agriculturii pentru înființarea unei stații antigrindină.
Conform Ministerului Agricullturi, 250 de rachete antigrindină au fost lansate în ultimele şapte zile pentru protejarea culturilor agricole din România. În zonele unde sunt lansate aceste rachete protecția culturilor este de 80-90%, pe un areal de 15-20 de kilometri pătrați.
Pe de altă parte, există și fermieri care protestează împotriva rachetelor anti-grindină deși acestea le-ar putea salva culturile. Oamenii spun că nu va mai ploua din cauza acestor operațiuni. La jumătatea acestei luni, un grup de fermieri s-a împotrivit lansarii rachetelor de la Codăcești, județul Vaslui, motiv pentru care culturile au fost distruse de grindină. În luna iulie, anul trecut, un fermier din județul Timiș acuza că și-a găsit cultura de grâu distrusă de flăcări din cauza unei rachete antigrindină.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole