Înființarea de Puncte Gastronomice Locale, o oportunitate pentru gospodăriile țărănești din întreaga țară

Din ce în ce mai mulți gospodari din întreaga țară își manifestă interesul pentru înființarea de Puncte Gastronomice Locale, înțelegând că în acest fel pot contribui la valorificarea superioară a produselor locale și promovarea tradițiilor.

Astfel, în ultimele două săptămâni peste 200 de participanți au luat parte la cursurile de formare profesională desfășurate de Agenția Națională a Zonei Montane destinat persoanelor care deservesc Puncte Gastronomice Locale. Cursanții prezenți au fost din Sibiu, Maramureș, Mureș, Suceava, Brașov, Bacău și Ilfov.

„Faptul că există atât de mulți doritori care au înțeles că fiecare gospodărie țărănească își poate aduce aportul la dezvoltarea sustenabilă a comunităților rurale prin valorificarea superioară a produselor locale și promovarea tradițiilor locurilor, ne determină să privim încrezători spre viitor”, se scrie pe pagina de Facebook a Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale.

Cursurile sunt gratuite, și au o durată de 4 zile a câte 6 ore. La finalul programului de formare, cursanții vor primi un atestat de participare pe baza căruia își vor putea desfășura activitatea în Puncte Gastronomice Locale.

Actele necesare înscrierii la curs sunt următoarele: copie de pe cartea de identitate (buletin) a beneficiarului, o cerere tip și fișa beneficiarului.

Cererea tip și fișa beneficiarului pot fi descărcate de pe site-ul ANZM la următoarea adresă: http://azm.gov.ro/…/formulare-tip-inscriere-cursuri-de…/

Înscrierile și obținerea de informații suplimentare se pot face la sediul instituției din Str. Runc, nr. 23, Vatra Dornei, județul Suceava sau la telefon: 0230/375.036 ; 0722.314.593, e-mail: formare.profesională@azm.gov.ro.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole