Pui de urs omorât cu un utilaj agricol

Un pui de urs a murit, la sfârşitul săptămânii trecute, după ce a fost prins într-o combină care recolta porumb, iar picioarele din spate i-au fost amputate.

Comisarul şef al Comisariatului Judeţean Harghita al Gărzii de Mediu, Kovasznai Sandor, a precizat că puiul de urs, de aproximativ şapte luni, avea leziuni incompatibile cu viaţa și s-a decis eutanasierea acestuia, informează AGERPRES.

„S-a întâmplat în satul Bancu, într-un lan de porumb. Era un ursuleţ de circa şapte luni, prins într-un utilaj agricol. Ambele picioare din spate reau prinse în utilaj şi amputate, era într-o stare foarte grave, avea răni incompatibile cu viaţa şi medicul veterinar a efectuat eutanasierea”, a precizat Kovasznai Sandor.

Acesta a mai spus că se întâmplă destul de frecvent ca urşi să fie loviţi de autoturisme în preajma lanurilor de porumb, dar este primul incident de acest fel cu un utilaj agricol.

Martori prezenţi la faţa locului au relatat că din lanul de porumb respectiv ar fi fugit mai mulţi urşi şi este posibil ca puiul să se fi rătăcit şi să nu mai ştie să plece din zonă.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole