3 decembrie 2021 - 02:16

PUFULEȚII, BOMBE CHIMICE PE GUSTUL ROMÂNILOR

Un avertisment ingrijorator vine din partea Asociatiei Pro Consumatori, avertisment legat de un produs mult rivnit si consumat de copii nostrii – pufuletii.

Pericolul este legat de incarcatura chimica descoperita la analizele organo-leptice effectuate la zeci de sortimente. Colorati, cu diverse gusturi, ba chiar si cu surprize in jucarii si poze colorate, pufuletii sunt devorati de catre cei mici, dar si de catre adultii ce nu pot uita chiar asa usor gusturile copilariei.

Cei care studieaza chimicalele din produsele alimentare avertizeaza ca acest produs si gama din aceste produse contin substante nocive periculoase pt sanatate. Au fost analizate peste 30 de sortimente de pufuleți produșe sau distribuițe în România.

Rezultatul studiului este alarmant. 59% din produsele analizate conţin o cantitate mai mare acizi graşi saturaţi, aditivi alimentari, arome sintetice, potenţiatori de gust şi aroma. Toate cu mult peste limitele admise. Studiul a fost realizat de către o echipă de experți ai APC, coordonați de către conf. univ. dr. Costel Stanciu și initiativa se inscrie in Campania Națională de Informare și Educare ”Să învățăm să înțelegem eticheta!”