27 mai 2022 - 01:55

Prunele – sursa de vitamine si minerale. Beneficii pentru sanatate

Prunele sunt bogate în vitaminele A, B, C și E, ce contribuie la stimularea memoriei și apărarea organismului. De asemenea, fructele sunt bogate în minerale esențiale: potasiu, magneziu, calciu și fosfor.

Este recomandat să mâncați prune în caz de constipație, oboseală, activitate fizică, pentru a consolida densitatea osoasă și a evita osteoporoza. De asemenea, se recomandă să mâncați prune în caz de anemie și oboseală severă, datorită conținutului bogat de glucide, scrie jardiner-malin.fr.

Prunele asigură o bună digestie și sunt o soluție pentru tranzitul intestinal

Bogate în fibre, prunele sunt un laxativ puternic. Ideal pentru a accelera tranzitul în caz de constipație și afecțiuni intestinale.

Recomandare: Pentru a vă regla tranzitul, mâncați două-patru prune în fiecare dimineață.

Prunele sunt foarte bune pentru inimă

Fructele reglează tensiunea arterială, datorită prezenței de potasiu. Totodată, fructele reduc și nivelul colesterolului rău, asigurând bunăstarea arterelor noastre. Prin urmare, prunele limitează riscul de a dezvolta boli cardiovasculare.

Bogate în antioxidanți

Prunele sunt bogate în anti-oxidanți, protejând astfel celulele noastre de deteriorarea cauzată de radicalii liberi: dezvoltarea celulelor canceroase, îmbătrânirea prematură a pielii și a celulelor.

Sucul de prune este o bună sursă de fier

Sucul de prune este o sursă bună de vitamina B6. Această vitamină face parte din coenzimele implicate în metabolismul proteinelor și acizilor grași, precum și în fabricarea neurotransmițătorilor (mesageri în impulsurile nervoase), scrie passeportsante.net. De asemenea, ajută la crearea globulelor roșii și le permite să transporte mai mult oxigen.

Prunele și sucul de prune – surse de vitamina C

Rolul Vitaminei C în organism este cunoscut prin proprietățile sale antioxidante, care împiedică acțiunea radicalilor liberi; contribuie, de asemenea, la sănătatea oaselor, cartilajului, dinților și gingiilor. În plus, protejează împotriva infecțiilor, ajută la absorbția fierului conținut în plante și accelerează vindecarea.

Prunele proapsete și cele uscate sunt surse de vitamina K

Vitamina K este necesară pentru producerea de proteine ​​care joacă un rol în coagularea sângelui (atât la ​​stimularea, cât și la inhibarea coagulării sângelui). De asemenea, participă la formarea oaselor.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.