PROTESTELE FUNCTIONARILOR APIA IAU AMPLOARE

1.000 de funcționari ai Agenției de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) se pregătesc să protesteze miercuri 29 noiembrie în fața Guvernului! Au ales ziua de miercuri pentru că, de obicei, este ziua în care are loc ședința Executivului. Solicitarea pentru organizarea protestului, trimisă Primăriei Capitalei, încă de pe 23 noiembrie 2017, nu a primit însă niciun răspuns.

Vineri, 24 noiembrie 2017, directorii tuturor Centrelor Județene APIA au fost convocați la o ședință cu conducerea instituției, ținută la Ministerul Agriculturii. Funcționarii Agenției de Plăți protestează pentru că le vor scădea salariile de la 1 ianuarie 2018, odată cu intrarea în vigoare a  noii legi a salarizării. Ei cer să le fie aliniate salariile la grila salariilor de care beneficiază funcționarii din Aparatul Central APIA și care au toate șansele să crească de la 1 ianuarie 2018 cu sporul acordat funcționarilor care gestionează fonduri europene.

Reprezentanții Cartel ALFA au trimis astăzi, luni, 27 noiembrie, o adresă Primăriei București, prin care autoritățile din București sunt anunțate că protestul angajaților APIA se va ține. Mai mult, va fi pichetată și Primăria Capitalei. Bogdan Hossu, liderul Cartel ALFA a declarat:  Conform legii, dacă nu se dă negație în 48 de ore atunci acțiunea este aprobată.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole