Mare PROTEST faţă de ministrul Mediului, în 22 de localităţi! Cine și de ce protestează

Mare acţiune de protest faţă de ministrul Mediului, Tanczos Barna! Comunitatea Declic îl acuză pe ministru că ia decizii care duc la distrugerea pădurilor din parcurile naţionale şi că este un promotor al exploatărilor forestiere.

Motorul acestui protest este ”Caravana Ruşinii” care pleacă, vineri, din Bucureşti şi va ajunge în 22 de localităţi din Covasna şi Harghita.

Potrivit news.ro care citează reprezentanţii Comunităţii Declic, ”Caravana Ruşinii” va lua startul, la ora 11:00, de la Ministerul Mediului si, spun ei, „aceasta este un periplu care arată adevărata faţă a ministrului Mediului, Tanczos Barna, ale cărui decizii duc la distrugerea pădurilor din parcurile naţionale”. 

”Ca într-o plimbare printr-o grădină botanică, Comunitatea Declic va merge direct în mijlocul votanţilor lui Tanczos Barna pentru a le arăta în ce s-a transformat trimisul lor în parlament: un promotor al exploatărilor forestiere, inclusiv din parcurile naţionale”, spun membrii Declic.

Caravana Ruşinii va duce, în 22 de localităţi din judeţul Harghita, două imagini reprezentative pentru acţiunile distructive ale ministrului Mediului:

1. Tanczos Barna, votat în mai multe rânduri în topul celor mai atrăgători politicieni maghiari, a devenit Bărbatul fatal… pentru păduri.

2. Sărutul morţii, o expresie des folosită în zona electorală a lui Tanczos Barna, ilustrează atitudinea ministrului, la adresa pădurilor: defrişări cu voie de la cei puşi să le protejeze. Mesajul este întărit de imaginea unei fâşii defrişate din Parcul Naţional Semenic.

„Asta pentru că ministrul neagă că ar exista defrişări în parcurile naţionale. Iar minciuna ministrului condamnă la moarte pădurile seculare”, arată protestatarii.

”Caravana Ruşinii” va face opriri la Sfântu Gheorghe, Ozun, Tusnad, Sântimbru, Sâncrăieni, Miercurea Ciuc, Mădăraş, Dăneşti, Cîrta, Voşlobeni, Gheorgheni, Suseni, Ciumani, Joseni, Praid, Ocna de Sus, Corund, Lupeni, Odorheiul, Căpâlniţa, Vlăhiţa, Lueta.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole