13 mai 2021 - 11:50

PROTEST ÎMPOTRIVA PARLAMENTULUI, DIN PARTEA CIOBANILOR

Proteste in forta ale ciobanilor italieni. Piata din fata Parlamentului de la Roma a fost cotropita de oile aduse de fermieri.

Dupa cutremurele devastatoare din Cizma, clasa politica italiana nu a sustinut sistemul agricol, sitem in care pagubele produse au fost uriase. Birocratii de la Roma intarzie sa plateasca fermierilor ajutoarele promise pentru a depasi efectele produse de miscarile tectonice ce au avut loc nu cu mult timp in urma. Din acest motiv, urmasii lui Traian au ocupat Roma cu oile lor.
Paezanii au fluturat pancarte pe care era scris: ”Birocraţia este mai mortală decât cutremurele”.

Peste 100.000 de animale de fermă au fost ucise sau au fost rănite în urma cutremurelor şi a temperaturilor scăzute ce au urmat., iar mii de afaceri agricole au fost inchise. Premierul a aprobat un proiect de lege pentru a ajuta persoanele afectate de cutremur, fermierii italieni urmând a fi compensaţi.

Proiectul de lege ar trebui să faciliteze guvernele regionale să cumpere adăposturi pentru animale dupa ce oficial s-a anuntat că 85% din animalele lor au nevoie de protective. Crescătorii nu ştiu încă unde să-şi adăpostească vacile, porcii şi oile ce au supravieţuit, care stau în frig, riscând să moară sau să se îmbolnăvească.