PROTEST! Fermierii români vin cu tractoarele în Capitală! Cereri URGENTE către Guvern

Fermierii și transportatorii români au declanșat un protest spontan și vin cu tractoarele și camioanele spre București! Aceștia au compus și o listă de măsuri și probleme pentru care așteaptă rezolvarea urgentă din partea Guvernului.

Unul dintre fermierii porniți la protest, Dănuț Andruș, a declarat pentru AGRO TV că este dispus să stea în stradă săptămâni în șir, dacă guvernanții nu vor răspunde cererilor fermierilor.

”Eu m-am aliat ca simplu fermier, pentru că avem probleme majore la nivel național pe toate domeniile, nu doar în agricultură. Aceste guverne post-decembriste ne-au demonstrat că sunt incapabile să conducă această țară. (…) Noi am făcut demersuri pentru a pune pe mesele guvernanților anumite cereri, la care nu s-au sinchisit măcar răspunsuri să ne dea.

Noi nu putem ieși cu tractoarele din curte la ora actuală, avem obligații de a înmatricula inclusiv plugul cu care mergem la arat și de a face inspecția tehnică o dată pe an, lucru care este o nebunie. În nicio țară civilizată în lumea asta n-o să găsiți asemenea însemnări legislative. (…) Din punct de vedere al permiselor de conducere, s-au făcut aceste legi pe genunchi, fără să se gândească la repercusiuni.

Noi, ca producători de hrană, am acceptat tot timpul că se poate și mai rău și nu ne-am implicat în aceste probleme, sperând că politicul va da un feedback înapoi societății, astfel încât să noi putem să nu ne fugărim copiii din țară. A ajuns cuțitul dincolo de os, nu mai putem suporta acest jug. (…) Nu putem accepta că nu se rezolvă, pentru că statul trebuie să vină cu acele cadre legislative în care să ne faciliteze traiul și activitatea comercială în România. Unul dintre articolele constituționale este că statul răspunde pentru bunul trai al populației și este obligat să asigure un minim de trai.

Eu sunt dispus să stau o săptămână, două, o lună în stradă. Dacă e necesar, facem orice, pentru că noi producem pâinea pe care o mănâncă cei care dau legile pentru noi. (…) Sper că ceilalți, care au aceleași probleme ca și mine, vor lua atitudine. Lipsa societății civile din societatea românească spune multe lucruri”, a precizat Dănuț Andruș în emisiunea ”Agricultura la Raport”.

Fermierii au o listă neoficială, cu 13 probleme la care așteaptă rezolvare, printre care se numără rezolvarea situației legate de permisele de conducere pentru tractoriști, acordarea subvențiilor fără întârziere, legea forței majore, protejarea fermierilor români în fața investitorilor străini, legea arendei, legea prevenției etc.

În același timp, printre revendicările transportatorilor se numără mărirea pragului indemnizației de deplasare neimpozabile a șoferilor pe intern și extern, acciza la motorină, taxele de drum, tichete pentru camioane electrice, e-transport, rezolvarea neregulilor de la cântarele din vămi, facilități pentru șoferi similare cu angajații din construcții etc.

Protestul a fost început ieri, de la Bacău, de unde au pornit cel puțin 70 de tractoare și 122 de mașini și camioane, la ora 10:00, spre București. 

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole