PROTEST de amploare al fermierilor la intalnirea ministrilor agriculturii din UE

protest fermieri

Fermierii din Germania au organizat un protest de amploare! Manifestanții au trecut prin comuna Koblenz și satul viticol Winningen, unde au blocat călătoria cu autobuzul a miniștrilor agriculturii din UE și au protestat împotriva politicii agricole a UE.

Un purtător de cuvânt al poliției din Koblenz a vorbit despre un protest pașnic cu „un număr mare de tractoare”, scrie lessentiel.lu. Protestatarii nu sunt de acord cu noua politica agricolă a UE. În cadrul președinției germane a Consiliului UE, Julia Klöckner a invitat miniștrii agriculturii ai UE la un consiliu informal de duminică până marți (30 august-01 septembrie 2020) la Koblenz, inclusiv ministrul agriculturii României Adrian Oros. Protestele au fost planificate pentru toate cele trei zile în orașul Rin-Mosela.

Potrivit poliției, se pot aștepta până la 350 de participanți. Organizatorii însă au vorbit de până la 1.200 de participanți care au venit din toată Germania. Protestul a fost „complet lipsit de probleme și conform regulamentului”, a spus poliția, citată de topagrar.com.

Protest de amploare. Ce solicita fermierii germani?

Fermierii au cerut prețuri mai mari la produsele lor pentru acoperirea cheltuielilor și pentru a răspunde cerințelor mai mari ale politicii agrare UE. Potrivit agricultorilor, noile cerințe nu mai pot fi îndeplinite fără creșterea prețurilor la produsele lor.

„Mâncarea trebuie valorificată mai mult și ar trebui să devină mai scumpă”, au transmis fermierii. În caz contrar, perspectivele sunt slabe pentru întreprinderile rurale administrate de familii. „Dacă politicienii nu iau în serios preocupările fermierilor, fermele sunt amenințate de falimentare”, este mesajul protestatarilor.

În timp ce în Germania existau peste 600.000 de afaceri în 1987, în 2018 erau doar 266.000, potrivit fermierului Martin Gleichmann din Friesenhausen din districtul Haßberge. Fermierul bavarez din Koblenz, spune că nu i-ar putea recomanda fiicei sale să preia ferma părinților.

Fermierul Martin Gleichmann lucrează de 33 de ani la ferma sa de lactate și la un teren agricol de 150 de hectare. Acum cinci ani a trecut la agricultura ecologică. Cu veniturile obținute din produsele sale, el „este pe punctul de a da faliment”, a spus fermierul într-un interviu radio.

Duminică dimineață, Asociația Federală a Fermierilor Germani de Lactate a realizat și vaci de plastic de mărime naturală cu care au defilat la acest protest de amploare. Asociația solicită mai mulți bani pentru fermierii de lapte și restricții privind cantitățile de lapte din UE pentru stabilizarea prețurilor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *