Protest al crescătorilor de animale: tone de lapte aruncate în drum!

Sute de tone de lapte au fost aruncate pe stradă de către crescătorii de capre și oi din Cipru, în semn de protest faţă de preţurile ridicate şi problemele lor de producţie, relatează Reuters.

Aproximativ 300 de fermieri, unii dintre ei conducând cisterne de lapte, au sosit miercuri într-un convoi în centrul capitalei Nicosia, unde au vărsat lapte pe asfalt şi au dat foc fânului amplasat în faţa intrării principale a palatului prezidențial.

Crescătorii de capre şi oi spun că principala problemă este nerespectarea reglementărilor privind producţia de brânză halloumi i-a lăsat cu o cantitate foarte mare de lapte pe care nu îl pot vinde sau valorifica în vreun fel. De asemenea, o problemă importantă o reprezintă preţurile ridicate pentru hrana animalelor.

Brânza halloumi este făcută în mod tradițional cu lapte de capră și oaie, fiind listată ca atare cu statutul de Denumire de Origine Protejată (DOP) din Uniunea Europeană. Cu toate acestea, pentru a produce celebra brânză moale și cauciucoasă, din ce în ce mai mulți producători de brânzeturi au folosit mai mult lapte de vacă, considerat mai gustos pentru piețele de export.

Brânza halloumi, un produs cipriot extreme de apreciat la export, a primit anul trecut de la Uniunea Europeană statutul de denumire de origine protejată (DOP), astfel că , nu mai poate fi produsă şi comercializată sub această denumire în nicio altă ţară.

Un reprezentant al președinției cipriote a declarat că fermierii vor primi compensații până la sfârșitul acestei luni.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole