Propunere pentru protejarea muncitorilor români din agricultura italiană

fermierNecesitatea încheierii unui parteneriat public-privat pentru reprezentarea a lucrătorilor români în agricultură din Italia ține de faptul că aceste persoane nu au capacitatea de a-și apăra drepturile conferite de legislația italiană, a afirmat președintele Federației Agrostar, Ștefan Nicolae, într-o conferință de specialitate.
„Acest parteneriat își propune o campanie comună de sindicalizare a lucrătorilor români în agricultură din Italia în scopul reprezentării intereselor acestora în Italia și România, cât și pentru respectarea drepturilor pe care le au. Ținând cont de faptul că aceste persoane provin în cele mai multe cazuri din zone cu sărăcie extremă, dar și raportat la faptul că nu li se încheie un contract de muncă, efectul pe termen lung este ca ele rămân asistate social permanent. Interesul statului român ar trebui să fie acela ca cetățenii săi aflați la muncă în Europa să aibă un contract în virtutea căruia să poată beneficia de pensie, de asigurări sociale, de asistență medicală”, a spus Ștefan Nicolae. (Sursa: AGERPRES)

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole