Propunere legislativă: Sancțiunile ANAF asupra contribuabililor ar putea fi anulate, în anumite cazuri

lei_baniParlamentarii vor ca Agenția Națională de Administrare Fiscală (ANAF) să fie obligată să îndrume firmele, persoanele fizice autorizate (PFA) și alți contribuabili să-și remedieze neregulile constatate de inspectorii fiscali, în caz contrar eventualele sancțiuni aplicate urmând să fie anulate. Aceste măsuri sunt prevăzute într-o propunere de modificare a Codului fiscal depusă la Parlament, de către un fost ministru.
Initiațiva legislativă, depusă de senatorul PNL Traian Igaș, fost ministru de Interne, prevede introducerea în Legea 207/2015 privind Codul de procedură fiscală a dreptului contribuabililor de a fi consiliați și îndrumati în procedurile fiscale.
În prezent, Codul de procedura fiscala prevede deja, la art. 9, „Dreptul de a fi ascultat”. Prin această prevedere existentă în lege, „înaintea luării deciziei, organul fiscal este obligat să asigure contribuabilului/ plătitorului posibilitatea de a-și exprima punctul de vedere cu privire la faptele și împrejurarile relevante în luarea deciziei”.(Integral pe alba24.ro)

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole