26 ianuarie 2022 - 12:42

Promisiune de la Guvern: Piețele agroalimentare nu vor mai fi închise!

Prim-ministrul României, Florin Cîțu, a anunțat că nu va închide niciodată piețele agroalimentare și nu va introduce taxe noi în sectorul agricol, printr-o postare pe pagina sa de Facebook.
„Astăzi, mi-am luat un angajament ferm: eu nu voi închide niciodată piețele agroalimentare și nu introduc taxe noi în agricultură. Sunt alături de producătorii români și sunt sigur că împreună găsim soluții pentru a susține o prezență mai mare a produselor românești de calitate pe toate piețele de desfacere din România. În același timp, am discutat despre câteva soluții pe care le aplică mai toate țările din UE- transferul unui număr semnificativ de activități (licențiere, clasificare etc.) către asociațiile profesionale din domeniu”, a transmis Florin Cîțu prin intermediul Facebook.
De asemenea, premierul a transmis un mesaj tuturor investitorilor în cadrul evenimentului ”Grand Matinal Digital”, organizat de Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Franceză în România, în care a precizat că România nu va crește taxele și nu va introduce altele noi.
 
„Dezvoltăm economia printr-o relație de încredere și transparentă cu mediul privat, prin simplificarea legislației achizițiilor publice, scurtarea termenelor de acordare a avizelor de investiții, menținerea DOAR a schemelor de ajutor de stat cu randament pozitiv, susținerea reformelor și a investițiilor. Împreună facem economia României competitivă. Asta înseamnă locuri de muncă bine plătite în sectoare cu valoare adăugată mare. România intră în competiție directă la nivel global pentru investiții”, a mai precizat Florin Cîțu.
 
În plus, acesta a înaintat ipoteza conform căreia România va depăși cel puțin 6 țări din Uniunea Europeană la PIB/capita, până în 2030.