Halucinant! Proiecte AFIR, respinse din cauza numărului de pe poartă

Odată cu publicarea de către AFIR a rapoartelor de selecție pentru unele submăsuri lansate la sfârșitul anului trecut, nemulțumirile în rândul celor care au depus proiecte declarate neeligibile pentru finanțare sunt mari. Mai mult, consultanții reclamă și unele abuzuri din partea experților AFIR, care ar fi respins unele proiecte pe motive nefondate.

Un caz bizar vine din județul Mehedinți, acolo unde au fost declarate neeligibile un număr uriaș de proiecte, potrivit consultantului Ramona Diaconu. Aceasta ne-a relatat în emisiunea ”Agricultura la Raport” că unul dintre proiectele pe care le-a scris a fost declarat neeligibil de către AFIR pe motiv că numărul de pe poarta fermei nu corespundea cu numărul din Registrul Agricol.

”Avem foarte multe probleme. Pe submăsura 6.1 nu a fost selectat nici un proiect, toate proiectele au fost neeligibile la verificarea pe teren. Experții AFIR au găsit diferite motive pentru a le pica; de exemplu, mi-a picat un proiect pentru că numărul de pe poartă nu corespundea cu numărul de la registrul agricol. Pe poartă aveam 330, iar în documente 332. Am venit cu adeverință de la primărie în care se specifica foarte clar că numărul este cel din documente, pentru că pe poartă nu a ajuns numerotarea, este numărul cel vechi. Nu s-a luat în calcul. Toate documentele atașate în spatele cererii de finanțare au fost conforme cu realitatea, inclusiv vizita pe teren, în care toate parcelele au fost verificate și au corespuns.

Ne cer șapte pagini de informații suplimentare, în care specifică să îi ofer informații cu privire la câte albine sunt într-un stup sau caracteristici tehnice minimale la un butoi de inox de 200 de litri. (…) Niște aberații.

Am făcut sesizări inclusiv la minister, la departamentul anti-fraudă, dar n-a venit nimeni să verifice ce se întâmplă. Este o problemă care pentru mine lasă niște semne de întrebare. Din toate sesizările mele ca și firmă de consultanță și reclamații din partea beneficiarilor, nimeni nu ne-a sunat să ne întrebe ce se întâmplă”, a precizat consultantul Ramona Diaconu din județul Mehedinți.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole