Proiect pentru susţinerea grădinăritului în spaţii reduse şi alimentaţiei sănătoasă

gradina_primavaraSpecialişti din România, Franţa, Irlanda, Spania şi Marea Britanie se întâlnesc, în perioada 6-10 iunie, la Vama, în cadrul Proiectului „Netplants”, implementat de Institutul pentru Parteneriat Social Bucovina, împreună cu parteneri din Franţa, Irlanda, Spania şi Ucraina.
Este vorba de un proiect de cooperare internaţională, finanţat de Uniunea Europeană prin Programul Erasmus Plus. Proiectul „Netplants”   urmăreşte reconectarea oamenilor cu natura, încurajând cultivarea propriilor legume, fructe şi plante medicinale în scopul îmbunătăţirii vieţii sociale şi personale.
În cadrul acestui proiect se urmăreşte elaborarea a patru ghiduri de bune practici în domeniile: grădinărit pe spaţii reduse, gătit după reţete simple, cunoaşterea plantelor sălbatice comestibile, artă şi frumuseţe din plante; realizarea a două filmuleţe de scurt-metraj cu reţete pentru fiecare domeniu vizat; desfăşurarea a şase schimburi de experienţă între specialiştii celor cinci ţări şi crearea unei platforme online de colaborare între specialiştii din domeniile menţionate, potrivit Monitorul de Suceava.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole