Proiect pentru înființarea a 2.000 de sere încălzite si 6.000 de noi locuri de muncă

sere_codleaDeputatul de Giurgiu, Liliana Ciobanu, a prezentat ministrului Agriculturii și Dezvoltării Rurale, Achim Irimescu, într-o interpelare parlamentară, propunerile fermierilor giurgiuveni privind dezvoltarea legumiculturii ecologice.
„În calitate de reprezentat al fermierilor, președintele Filialei Agrostar Giurgiu,  Ștefan Muscă, vă prezintă, prin intermediul meu, o propunere viabilă pentru dezvoltarea agriculturii României, și implicit pentru sprijinirea tinerilor de a-și găsi locuri de muncă. Concret, el dorește să îl sprijiniți în derularea unui proiect în valoare de 200.000 de euro, ce presupune înființarea a 2.000 de sere încălzite la nivel național, ceea ce ar putea asigura piața autohtonă cu legume Bio sănătoase’, a subliniat parlamentarul giurgiuvean, în interpelarea transmisă conducerii MADR.
Liliana Ciobanu a accentuat asupra faptului că proiectul Filialei Agrostar Giurgiu vizează înființarea a 2.000 de noi societăți comerciale în domeniul agricol, a 40 de cooperative și peste 6.000 de noi locuri de muncă, în cazul în care se va reuși atragerea de fonduri europene pentru acest demers.
‘După estimările noastre, vom reuși să construim o seră de 2.000 de metri pătrați cu 100.000 de euro. Suntem preocupați să înființăm baterii de sere cuprinzând câte 10-20 de sere pe baterie. Astfel, cu o investiție totală de 200 de milioane de euro, țara noastră ar putea să devină independentă de importuri. Cu doar 200 de milioane de euro am putea avea 2.000 de sere, în toată țara, care să ne asigure independența legumicolă. Pentru început, însă aș vrea să văd măcar 10-20 de baterii de sere ca a noastră, conectate la centralele termice din marile orașe sau cu alimentare separată, pe gaz, care să asigure încălzirea prin niște suflante’, a arătat Ștefan Muscă, citat de mesajul deputatei giurgiuvene.
Pe baza datelor oferite de Muscă, deputata a cerut consiliere și sprijin ministrului Agriculturii, pentru dezvoltarea proiectului menționat, în speranța că acesta s-ar putea dezvolta din fonduri europene.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole