Proiect pentru gradina de legume la balcon. Ideea ingenioasa a unei doctorande

Gradina de legume la balcon – este proiectul unei tinere doctorande care testează o serie de soluții ce ar putea fi aplicate pentru dezvoltarea și întreținerea spațiului verde. Este vorba de grădini ce ar fi înființate pe suprafețe mici, în curte sau la balcon.

Ideea îi aparține Roxanei Hangan-Istrate, un inginer horticol cu specializare în peisagistică și care acum este doctorandă în cadrul Facultății de Horticultură a USAMV Iași. O gradina de legume la balcon chiar și pe spații mici este utilă pentru persoanele care locuiesc la bloc. Cei de la oraș sau care nu au o curte mare își pot amenaja o grădină de legume pe o suprafață de doar un metru pătrat, pe straturi înălțate. Astfel, cei pasionați de grănărit, pot găsi soluții chiar și pe spațiile mici avute la dispoziție, susține tânăra de la Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară „Ion Ionescu de la Brad” din Iași.

Roxana afirmă că formarea de straturi înălțate în gradina de legume la balcon sau alte spații mici prezintă o serie de avantaje, printre care se numără și posibilitatea plantării mai multor plante pe aceeași suprafață, încălzirea substratului timpuriu, întreținerea minimă și facilă, inclusiv producția de legume pentru consum familial.

Sfaturi pentru gradina de legume la balcon

Ce ar trebui să știți înainte de a crea o gradina de legume la balcon.

  • Înainte de a vă gândi să vă creați o mica grădină pe balcon, trebuie să vă familiarizați cu anumite reguli, astfel încât să puteți profita din plin de acest spațiu.

  • Dacă locuiți într-o clădire, trebuie să aflați mai întâi regulile coproprietății. Rețineți că acestea diferă de la o clădire de apartamente la alta. Cu toate acestea, unele măsuri se aplică tuturor proprietarilor.

  • Astfel, de exemplu, este strict interzis să atârnați jardiniere sau ghivece în afara balustradei pentru a evita orice risc de cădere.

  • În plus, pentru a preveni posibile deteriorări ale clădirii, ar trebui să aflați și greutatea maximă permisă pe fiecare balcon.

  • Pentru a trăi în armonie cu vecinii, va trebui, de asemenea, să vă asigurați că nu există scurgeri de apă pe balconul vecin sau cel de dedesubt atunci când vă udați plantele.

  • Pentru a face acest lucru, balconul trebuie să fie echipat cu un colector de apă individual sau cu o farfurie.

  • Atunci când vă alegeți plantele în gradina de legume, luați în considerare alegerea unei vegetații ușor de întreținut, recomandă lamaisonsaintgobain.fr. Nu ezitați să desenați o mică schiță a exteriorului dvs. pentru a vă potrivi și a organiza spațiul în cel mai optim mod. Pentru a vă bucura în continuare de balconul dvs., asigurați-vă că puteți circula fluid.

Corespondent AGRO TV Iasi: Daria Diaconiuc

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole