Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară din Cluj Napoca a manifestat în ultimii ani o preocupare deosebită în a corela activitatea științifică din mediul universitar cu activitatea practică din fermele românești.
S-a considerat că în acest fel, studenții pot fi de folos dezvoltării agriculturii din România prin cunoștințele teoretice și practice pe care le dobândesc în facultate. În acest sens, au fost demarate parteneriate cu diferite companii din România în vederea asigurării cadrului adecvat pentru astfel de activități. Unul dintre aceste acorduri este cu cel mai important producător de îngrășăminte pentru agricultură din România, Azomureș Tîrgu Mureș.
Pentru a oferi studenților și fermierilor din România un exemplu de bune practici în agricultură, s-a dezvoltat împreună cu Azomureș, un program de informare reunit sub conceptul 4 C, 4 reguli de aplicare Corectă a îngrășămintelor în fermă. Obiectivele generale ale programului fac referire la creșterea veniturilor în fermă, la diminuarea pierderilor de îngrășăminte și conservarea calității mediului înconjurător și la îmbunătățirea calității vieții în mediul rural prin acces la educație și alimentație conformă.
Cele 4 reguli care privesc tipul, doza, momentul și locul de aplicare a îngrășămintelor vor fi comunicate fermierilor de pe întreg teritoriul României, prin intermediul întâlnirilor directe cu aceștia, prin editarea de broșuri și manuale de fertilizare, cursuri postuniversitare, platforme on-line.
Proiect de informare despre folosirea corectă a fertlizanților, la USAMV Cluj
Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.