27 mai 2022 - 01:57

PROIECT DE CONSILIERE IN VEDEREA ASOCIERII A 10.000 DE PRODUCATORI IN GRUPURI SI COOPERATIVE

Egis România anunță primele cooperative agricole înființate în cadrul proiectului Servicii de consiliere acordate producătorilor agricoli în vederea înființării și dezvoltării formelor asociative în sectorul agricol, proiect cofinanţat din FEADR prin PNDR 2014-2020 – Măsura 2.

Conform Egis România, în ultimele două luni de zile au fost consiliați gratuit în vederea asocierii în forme asociative de tip cooperative agricole și grupuri de producători 914 fermieri și au fost înființate 7 cooperative agricole în domenii precum: zootehnie (ovine și bovine de lapte), pomicultură, legumicultură, apicultură și cultură mare.

Alte 54 de cooperative agricole vor fi înființate până la finale lunii iunie a.c., interesul fiind crescut în toate domeniile de activitate din sectorul agricol și în toate regiunile de dezvoltare ale României.

Proiectul are o durată de 3 ani și constă în promovarea serviciilor de consiliere în rândul a 10.000 de producători agricoli cu scopul de a facilita asocierea acestora în 350 de cooperative agricole și minim 8 grupuri de producători conform legislaţiei naţionale în vigoare.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.