24 ianuarie 2022 - 18:06

Programul TOMATA revine! Anunțul făcut de Ministrul Agriculturii

Cultivatorii de tomate în spații protejate au toate motivele de bucurie odată cu numirea lui Adrian Chesnoiu în fruntea Ministerului Agriculturii. Acesta și-a anunțat deja intenția de a reimplementa programul Tomata, începând de anul viitor.

„În ceea ce priveşte Programul Tomata, lucrăm la el. Va fi reluat în 2022 pe modelul celui anterior. Evident va fi îmbuntăţit. Fermierii vor avea la dispoziţie actul normativ, scos în timp util, ca să ştie exact cum să-şi gestioneze producţia, plantarea şi cam când să vină cu roşiile scoase din producţia timpurie”, a precizat Adrian Chesnoiu într-o emisiune online la Agrointeligența.

Programul Tomata a fost lansat inițial în anul 2017 de către ministrul Petre Daea, cu intenția de a stimula cultivarea de tomate și în extrasezon, pentru a reduce deficitul balanței comerciale din acest sector.

Acest program a fost modificat de fosta conducere de la MADR, astfel încât să răspundă nevoilor mai multor legumicultori. De aceea, programul a fost transformat într-un ajutor de minimis pentru mai multe tipuri de legume, însă cu o valoare financiară mai mică, de numai 2.210 euro/1.000 mp. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.