19 octombrie 2021 - 11:00

Programul pentru tinerii din Diaspora continuă – Anunțul Ministrului Agriculturii

Programul de finanțare din fonduri europene pentru tinerii din Diaspora care vor să se întoarcă acasă să se instaleze ca șefi de exploatație agricolă va continua și în anii următori. Anunțul a fost făcut de ministrul agriculturii și dezvoltării rurale, Adrian Oros, în cadrul unei conferințe de presă.

Începând din 2020, Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale (AFIR) a deschis sesiuni separate de primire a proiectelor pentru tinerii din Diaspora. Deși în 2020, programul a fost un eșec, nefiind depuse cereri eligibile pentru finanțare, lucrurile s-au îndreptat în sesiunea de anul acesta.

Potrivit datelor AFIR, în perioada 4 ianuarie – 5 iulie 2021, au fost depuse online 256 de cereri de finanțare din fonduri europene în valoare de aproximativ 10,5 milioane de euro prin intermediul submăsurii 6.1.

Potrivit declarațiilor făcute de ministrul Adrian Oros, oficialii sunt mulțumiți de desfășurarea acestui program, iar el va continua și în anii următori. ”În cele 6 etape în care s-a desfășurat acest program, s-au depus 271 de cereri, din care au fost selectate 145, iar 71 sunt în analiză. Chiar dacă anul trecut acest proces a fost îngreunat din cauza restricțiilor de mișcare, în anul acesta lucrurile s-au derulat mult mai bine. În continuare, în anii viitori, o să alocăm o sumă distinctă pentru tinerii din Diaspora”, a precizat Oros.