20 ianuarie 2022 - 03:13

Programul National Casa Verde – Fotovoltaice 2019 se relanseaza astazi!

În contextul reluării înscrierilor în Programul Național Casa Verde Fotovoltaice 2019, derulat de Administrația Fondului pentru Mediu, P PLUS 2002 – instalator autorizat AFM și administrator al magazinului online E-acumulatori.ro – aduce o serie de completări de interes pentru persoanele fizice care doresc să acceseze fondurile AFM pentru instalarea panourilor fotovoltaice.

După sistarea înscrierilor în programul AFM, la 10 septembrie, și în urma discuțiilor cu reprezentanții instalatorilor autorizați, s-au stabilit o serie de măsuri pentru a asigura buna desfășurare a reluării procesului de înscriere. În acest sens, fiecare instalator autorizat va avea dreptul la 5 utilizatori, care pot încărca dosarele în platforma AFM. Mai mult, va exista un sistem de siguranță informatică de tip CAPTCHA. Utilizatorii înregistrați în sistem vor trebui să introducă un cod pentru fiecare dosar, astfel încât să se evite înregistrarea acestora cu ajutorul unui program software sau robot web.

„Ne bucură reluarea programului Administrației Fondului pentru Mediu și disponibilitatea instituției de a preîntâmpina problemele care au dus la sistarea inițială a acestuia. Considerăm că limitarea numărului de utilizatori disponibili pentru fiecare instalator autorizat și implementarea sistemului de siguranță informatică vor contribui la buna desfășurare a înregistrărilor. Susținem orice demers al autorităților de a încuraja trecerea la surse de energie verde și ne dorim să ajutăm pe toți cei interesați să obțină eficiență energetică în propriul imobil și să devină prosumatori”, a menționat Dan Tudose, manager E-acumulatori.ro, instalator autorizat AFM ca P PLUS 2002.

Important de reținut este și faptul că persoanele fizice care au depus documentele necesare la instalatorii autorizați AFM după data de 10 septembrie 2019 vor trebui să trimită certificatele de atestare fiscală (*) și extrasul de carte funciară valabile pentru noua dată de înscriere.

(* certificatul de atestare fiscală privind impozitele și taxele locale și alte venituri ale bugetului local, emis pe numele solicitantului, de către autoritatea publică locală în a cărei rază teritorială își are domiciliul acesta)

Astfel, fiecare persoană fizică interesată de program va trebui să depună la un instalator pe lângă certificatul de atestare fiscală şi extrasul de carte funciară din care să rezulte dreptul de proprietate asupra imobilului pe care se va implementa proiectul.

Panourile fotovoltaice asigură persoanelor fizice, proprietari de imobile, independență energetică (70-80% din ce consumă este generat de panouri) și, în plus, devenind prosumatori, se vor bucura de o economie importantă la factura de energie. Programul AFM asigură o finanțare de până la 90% din valoarea totală a cheltuielilor eligibile, în limita sumei de 20.000 lei. Suma finanțată de AFM se scade de către instalatorul validat din valoarea totală a facturii, iar diferența se suportă de către beneficiarul final, din surse financiare proprii (aproximativ 2300 lei).

E-acumulatori.ro este un business de familie, început în 2002 și dezvoltat puternic din 2009. Astăzi, din portofoliul companiei fac parte 30.000 de produse, ceea ce îi conferă poziția de lider în ceea ce privește gama de produse disponibile online. Printre brandurile aflate în portofoliu se numără Panasonic, Enersys, LG, Renusol, Legrand, Eaton etc. În 2018, E-acumulatori.ro a înregistrat o cifră de afaceri de 8 mil. lei fără TVA, cu 17% mai mult față de anul anterior. Managerul companiei, Dan Tudose preocupat de noutăţile din domeniul energiei regenerabile îşi doreşte să aducă şi în România sisteme de ultimă generaţie din Europa: sisteme de energie regenerabilă complexe, sisteme de iluminat inteligent, staţii de încărcare casnice pentru maşini electrice.