PROGRAMUL DE TOMATE, PRONIE CEREASCĂ ÎN BIHOR

Programul Tomate, prin care producătorii agricoli sunt susţinuţi financiar de Guvern pentru cultivarea roşiilor în spaţii protejate, ”a prins foarte bine” în judeţul Bihor, a declarat miercuri, în colegiu prefectural, şeful Direcţiei Judeţene pentru Agricultură, Nicolae Hodişan, citat de AGERPRES.

”Dublăm de fapt numărul celor înscrişi în program în judeţele vecine Satu Mare, Arad sau Sălaj. Suntem printre primele cinci judeţe ca şi număr de fermieri înscrişi în acest program, cu un total de 220 de cereri”, a declarat Hodişan, prezentând un raport de activitate pe primele nouă luni al Direcţiei.

Potrivit acestuia, 55 dintre aceşti fermieri au obţinut în prima etapă sprijinul de 3.000 de euro pentru o mie de metri pătraţi, având obligaţia de a comercializa, în perioada stabilită prin hotărâre de Guvern, cantitatea de 2.000 de kilograme de tomate recoltate de pe respectiva suprafaţă.

Pentru etapa actuală, a doua, sunt înscrişi 117 beneficiari care sunt pregătiţi pentru a scoate tomatele pe piaţă începând cu data de 23 octombrie. ”Putem deja să mâncăm roşii din acest program”, a precizat Hodişan.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole