Programul Casa Verde FOTOVOLTAICE 2022 – Anunț de ULTIMĂ ORĂ de la Ministerul Mediului

După debutul cu problematic al programului „Casa Verde Fotovoltaice 2021” , Administraţia Fondului pentru Mediu (AFM) a modificat Ghidul de Finanţare, astfel încât programul să se poate derula pe o perioadă de 10 luni în anul 2022. De asemenea, Ministerul Mediului se pregătește să lanseze în această primăvară și Casa Verde Fotovoltaice 2022, anunță ministrul mediului, Tanczos Barna.

”Pentru Fotovoltaice 2021, am făcut o prelungire de termen, din cauza acelor probleme de depunere prin sistemul informatic. Imediat după eșecul din sistemul informatic, a venit AFM cu o propunere de modificare a procedurii; acolo nu mai avem probleme, am prelungit termenul de valabilitate acceptat în program așa că lucrurile sunt clare”, a precizat ministrul mediului într-un interviu acordat realizatorului Ovidiu Ghinea, în emisiunea ”Agricultura la Raport”.

De asemenea, șeful de la Mediu a anunțat și lansarea programului pentru anul 2022, în condițiile în care se vor găsi soluții de descentralizare, pentru a degreva AFM-ul de volumul extrem de mare de dosare. În condiții optime, programul Fotovoltaice 2022 ar urma să fie lansat în luna martie.

”Programul Casa Verde Fotovoltaice va merge mai departe. Dacă reușim să găsim o soluție de colaborare cu autoritățile locale, mi-ar plăcea să dăm drumul la Fotovoltaice 2022 din martie. Să vedem dacă reușim această colaborare de implementare împreună cu autoritățile și o descentralizare a programului. AFM este o instituție suprasolicitată în momentul de față. Vin zeci, sute de mii de dosare, pentru că avem programul Rabla unde sunt peste 80.000 de solicitanți, Rabla electrocasnice – 200.000 de solicitanți, la Fotovoltaice au fost 45.000 de solicitanți. O descentralizare ne-ar ajuta foarte mult să implementăm programele. Dacă reușim acest lucru cu primăriile, în martie am vrea să pornim Fotovoltaice 2022”, a mai subliniat Tanczos Barna.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

37 COMENTARII

 1. Cine doreste poate sa mearga personal la AFM pentru detalii exacte. Cine stie, poate se si depun la ei si se si ocupa de toata birocratia cum ar fi normal…nu instalatorii de totul de la zero, am vazut cozi de oameni inghetati care au fost batjocoriti dupa cum se vede pana acum….AFMul numai sa dea cu pixul pe hartie…de cele mai multe ori negativ. Sa se depuna la AFM pt vouchere ca la Rabla electrocasnice…sa analizeze dosarele…si sa emita voucherul ca omul sa poata merge la instalator. Simplu si la obiect…Bafta la coada la AFM

 2. Cum trebuie procedat ptr a întra în posesia acestor panouri?
  Cine poate sa ne ajute ,ca să ne fie mai ușor ptr întocmirea actelor care trebuiesc.
  Va rog să mă ajutați.

  • Va spun pe scurt :
   Nu trebuie multe documente astfel :
   1. Extras de carte funciara pentru casa sau bloc
   2 . Certificat de atestare fiscala ANAF.
   3.Certificat atestare fiscala Primărie
   4.’Adeverinta stradală că aveți domiciliul unde instalați panourile.
   Panourile dau randament pe acoperișul cu orientare sudica
   5 Cerere de finanțare model AFM
   Toate aceste documente se trimit unui INSTAlATOR autorizat ( exista lista cu toți pe Afm)

   • In baza acestor documente se validează toți și se acorda 20000 Ron pentru montarea panourilor de cel puțin 3Kwat .
    Toate documentele trebuie trimise in format PDF ,semnate.
    Se va derula pe tot parcursul anului 2022 .
    Să vă căutați un instalator care sa va știe informa și îndrumă.
    Eu abia am găsit unul la Timișoara și la Cluj.

  • Cred că „ai pierdut trenul„ pt. programul de anul acesta …. program care , probabil se va amâna pt. anul viitor … cum s-a întâmplat și cu cel din 2019, 2020, 2021 … etc.

 3. Am facut pana acum doua dosare si nu s-au aprobat nici unul in 3 ani.Deci nu asteptati nimic de la stat pentru ca nu vor sa se implice in alte resurse de energie ca in alte tari ale Europei.Noi suntem in UE doar pentru “muls”
  M-am saturat sa umblu dupa acte ca sa intocmesc dosare fare rezultat.Multumesc statului MAFIOT roman.

 4. Am depus dosarul la ROMSIR,o “minunata” firma care se ocupă cu prelucrarea dosarelor pt panouri, dar țeapă, asa ca am depus și la ENEL,același rezultat…Când suni sa îi iei la rost dai de niște angajați total pe lângă….,deci rezultatul este zero,doar nervi,cozi, drumuri, bani și timp consumați aiurea.

 5. Nu e mai bine sa va cumpărați singuri panourile si un specialist sa vi le monteze,eu am citit pr aci si le montez singur la fel ca o ruda de a mea vara sta cu luminile aprinse ca nu are ce sa faca cu el

 6. Sunt curios care din lista de instalatori autorizati o sa va accepte. Eu am incercat la vreo 10 dintre ei si am fost refuzat categoric.Doar cu banii mei.

 7. Dezamăgire totala. Ne duceți cu vorba, ba că nu merge aplicația, ba că se schimba Ghidul și apoi că s-au depistat fraude iar voi faceți cu totul și cu totul altceva cu banii, mai puțin finanțarea unor programe pentru protejarea mediului
  Rușine …!!!

 8. Ce facem cu firmele care selectează clienții??? Le mai dați autorizație?
  Depui dosarul complet la ei si când sa te bage în baza de date AFM, nu mai vor…
  CLIMA THERM IAȘI

 9. Aveti grija la cerintele ascunse, gen, sa nu fiinteze la adresa nici o forma juridica de organizare PFA, II SRL,sa aveti impamantare preexistenta , cadastru intabulare etc de aceea nu se califica multa lume

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole