Programul Agro IMM Invest a demarat în trombă! Vezi ce fermieri au obținut finanțare!

În cadrul subprogramului Agro IMM Invest au fost acordate, prin FNGCIMM, 322 de garanţii, în valoare de 182.440.034 lei, în prima lună de la lansarea programului, se arată într-un comunicat al Ministerului Finanțelor.

Potrivit documentului, până acum, prin programul guvernamental care sprijină şi încurajează investiţiile în economia românească au fost aprobate în total (IMM Invest și Agro IMM Invest) 2.016 garanţii, în valoare de peste 1 miliard de lei, pentru credite în valoare de 1.219.051.695 lei.

Revenind subprogramul Agro IMM Invest, la cele mai multe solicitări au venit din sectorul primar al Cultivării cerealelor, urmat de procesarea-fabricarea produselor lactate şi a brânzeturilor, de activităţi în ferme mixte, creşterea păsărilor şi fabricarea produselor din carne.

De la lansarea sa, în luna aprilie 2021, prin subprogramul Agro IMM Invest au fost acordate 2.500 de credite, valoarea totală a solicitărilor de garantare aprobate de FNGCIMM depășind 2,1 miliarde lei, la o finanţare de peste 2,6 miliarde lei.

În total, pentru anul 2022, plafonul de garanţii de stat este de 10 miliarde lei, din care jumătate pentru Agro IMM Invest. Bugetul schemei de ajutor de stat a fost majorat la 2,34 miliarde lei de care pot beneficia 48.726 de antreprenori. Perioada până la care se pot depune cereri de finanţare a fost prelungită până la 30 iunie 2022, se precizează în comunicat.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole