Program de sterilizare gratuită a câinilor

La padocul din localitatea Tomești, județul Iași, se desfășoară un program de sterilizare gratuită a câinilor, cu sau fără stăpân.

Astfel, persoanele care doresc să sterilizeze unul sau mai mulți câini, îi pot aduce la padoc, în baza unei programări. Mai mult, cei care nu au cu ce să își transporte animalul de companie, au posibilitatea de a apela la una dintre mașinile care transportă animale puse la dispoziție de reprezentanții adăpostului de câini.

Coordonatoarea padocului, medicul veterinar Anca Tărăboanță, povestește despre campania de conștientizare pe care reprezentanții padocului o duc în rândul proprietarilor de câini din județ: „Mergem din poartă în poartă, informăm pe proprietarii care dețin câini nesterilizați că pot beneficia de sterilizare gratuită în cadrul adăpostului, pe baza unei programări. Echipele mixte merg zilnic pe teren și discută cu ieșenii de ce trebuie să își sterilizeze câinii”, explică Anca Tărăboanță,

Potrivt acesteia, padocul din Tomești este plin până la refuz: peste 1.500 de patrupezi își caută stăpân! Mulți dintre acești căței fie au fost abandonați la poarta padocului, fie sunt găsiți pe străzi și aduși de voluntari.

Cele mai multe dintre animalele din adăpost au fost chinuite sau nu au avut niciodată parte de dragostea unui stăpân. Sunt cazuri în care cățeii au ajuns abia fătați, la padoc, și nu au mai părăsit adăpostul niciodată.

„Încercăm să salvăm tot mai mulți căței indiferent de vârstă sau de rasă, dar este foarte greu pentru unii. Îi găsim bolnavi și unii nu mai supraviețuiesc”, mai spune medicul veterinar.

- Publicitate -

Anul trecut, peste 500 de căței au fost adoptați în special de persoane din județul Iași.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole