Nou program de SPRIJIN de 45 milioane EURO pentru fermieri! Anunțul MADR

Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale (MADR) anunță că a fost postată în dezbatere publică Hotărârea pentru aprobarea programului de susținere a producției de legume în spații protejate pentru anul 2022.

”Știu cât de important este pentru fermieri să aibă din timp acces la informații despre sprijinul pe care Ministerul Agriculturii îl poate oferi, pentru a-și putea pregăti și gestiona lucrările agricole. De aceea am ținut să lansăm rapid în dezbatere publică actele normative privind măsurile de sprijin pentru producția de legume în spații protejate și pentru producția de usturoi. Programul Tomata a fost un program de succes, de aceea îl relansăm pe principiile inițiale. În același timp, am prevăzut fonduri și pentru susținerea producției în ciclul II a altor legume deficitare pe piață, astfel încât românii să aibă acces mai facil la legume crescute din pământul nostru. Sunt programe gândite pentru fermieri, pe baza propunerilor venite de la aceștia. Îi încurajez în continuare să ne transmită propunerile dumnealor, pentru că eu consider că dialogul permanent cu fermierii este calea corectă pentru dezvoltarea agriculturii”, a declarat ministrul agriculturii, Adrian Chesnoiu.

Programul de susținere a producției de legume în spații protejate pentru anul 2022 se aplică pe întreg teritoriul României, astfel:

 1. Cultivate în ciclul I sau ciclul II de producție:
  1. tomate 
 2. Cultivate în ciclul II de producție:
  1. ardei gras și/sau lung-kapia;
  2. castraveți;
  3. fasole păstăi;
  4. salata;
  5. spanac;
  6. ceapă verde;

Valorificarea producțiilor se face în perioada 1 martie – 10 iunie inclusiv pentru ciclul I de producție și respectiv 20 octombrie – 9 decembrie, inclusiv pentru ciclul II de producție.

Sprijinul financiar se acordă beneficiarilor pentru maximum 2 culturi, respectiv o singură cultură în ciclul I de producție/1000 mp și/sau o singură cultură în ciclul II de producție/1000mp, în anul 2022.

Valoarea maximă a sprijinului financiar de ajutor de minimis/beneficiar poate fi de 4000 euro respectiv:

- Publicitate -
 • 3000 euro/cultură în Ciclul I/1000mp/beneficiar;
 • 1000 euro/cultură în Ciclul II/1000mp/beneficiar;

Resursele financiare necesare aplicării schemei de ajutor de minimis prevăzute de prezenta hotărâre sunt în sumă de 225.000.000 milioane de lei, reprezentând echivalentul a 45 milioane de euro şi se asigură din bugetul aprobat MADR pe anul 2022.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole