Program de finantare a Grupurilor de Actiune Locala pentru Pescuit

FNGCIMM sustine prin garantii si consiliere de specialitate atragerea de finantare pentru proiectele Grupurilor de Actiune Locala si a Grupurilor de Actiune Locala pentru Pescuit

Fondul National de Garantare a Creditelor pentru Intreprinderile Mici si Mijlocii continua seria evenimentelor regionale ”Parteneriate pentru soluții de finanțare și garantare a proiectelor sustinute de GAL/FLAG-uri, de data aceasta, organizand dezbaterea în parteneriat cu GAL Microregiunea Țara Hațegului -Ținutul Pădurenilor, la Deva, jud Hunedoara.

FNGCIMM este cel mai mare fond de garantare din Romania, reprezentand un partener solid in atragerea surselor de finantare, atat pentru beneficiarii publici și privați, cat si pentru persoanele fizice. In ceea ce priveste activitatea de garantare a GAL-urilor si FLAG-urilor, Fondul ofera consultanta si acorda garantii pentru obtinerea finantarilor atat de necesare realizarii proiectelor de infrastructura rutiera, sociala, educationala, alimentare cu apa si canalizare, precum si a altor obiective de investitii dedicate comunitatilor locale.

„Am lansat acestă campanie pe care o derulăm în toată țara, pentru a propune membrilor GAL-urilor si FLAG-urilor, solutii de garantare, in vederea atragerii de finantari bancare si finantari din fonduri europene. Astazi, cu sprijinul GAL Microegiunea Țara Hațegului-Ținutul Pădurenilor, am continuat dialogul direct cu potențialii beneficiari din județul Hunedoara. Pentru FNGCIMM, GAL-urile si FLAG-urile reprezinta pilonii dezvoltarii economiei rurale si ai spatiului rural in general, prin strategiile de dezvoltare pe care le propun si proiectele pe care le implementeaza. Aceasta sinergie intre agentii dezvoltarii, si ma refer aici la GAL, autoritatile locale, mediul antreprenorial si societatea civila, ne dorim sa se creeze in orice comunitate din Romania, pentru ca doar asa putem asigura o dezvoltare echilibrata, sustenabila si armonioasa. Întâlnirea de astazi, gazduita de Muzeul Civilizației Dacice și Romane, Palatul Magna Curia din Deva, a generat o dezbatere deschisă despre oportunitatile de dezvoltare, dar si despre provocarile cu care se confrunta membrii GAL-urilor, am cautat impreuna solutii si ne-a oferit noua, Fondului de garantare, un feedback valoros in vederea conceperii unor noi produse de garantare adaptate nevoilor specifice ale acestei regiuni.” a declarat Gheorghe Lăpădat, Director General al FNGCIMM.

Regiunea 5 Vest in programarea financiara 2014-2020 s-a remarcat prin dinamismul implementarii unui numar insemnat de proiecte in economia rurala, judetul Hunedoara situandu-se pe locul 3 la nivel national pe anul 2019. Reprezentanţii FNGCIMM, ai AFIR, APIA, ai Retelei Nationale de Dezvoltare Rurala, AM-POPAM, ai GAL-ului Microregiunea Țara Hațegului-Ținutul Pădurenilor, OTP Bank si CEC Bank, au prezentat, de asemenea, unui public de peste 100 de persoane oportunitățile de care pot beneficia comunitățile locale și mediul antreprenorial legate de finanțarea garantată.
Urmatoarele doua dezbateri dedicate consolidarii parteneriatului cu GAL-urile si FLAG-urile, sunt programate sa se desfasure in cursul lunii noiembrie.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole