Program de 700 de mil. EUR pentru investitii in agricultura

Comisia Europeană (CE) și Banca Europeană de Investiții (BEI) aprobă o finanțare de 700 de milioane de euro în cadrul Planului de investiții pentru Europa pe fondul pandemiei de coronavirus

Printr-un comunicat de presă emis de Comisia Europeană a fost anunțată lansarea unei noi inițiative de finanțare care își propune să deblocheze investiții de aproape 1,6 miliarde de euro în sectorul agriculturii și bioeconomiei. Finanțarea își propune să sprijine companiile private care funcționează de-a lungul lanțurilor valorice de producție și prelucrare a alimentelor, a materialelor biologice și a bioenergiei. Acesta va fi garantat de bugetul UE în cadrul Fondului european pentru investiții strategice (FEIS), care constituie pilonul financiar al Planului de investiții pentru Europa.

Programul este o continuare a primului împrumut de 400 de milioane de euro pentru agricultură și bioeconomie, lansat în 2018 și angajat aproape în întregime. Acesta va permite împrumuturi directe pentru investiții din sectorul privat cuprins între 15 milioane și 200 milioane EUR, valoarea creditului BEI variind de la 7,5 milioane EUR la 50 milioane EUR. Investițiile direcționate vor sprijini protecția mediului și eficiența resurselor naturale, energia regenerabilă, inovația, competitivitatea și eficiența energetică. Programul va contribui la menținerea și crearea de locuri de muncă în zonele rurale și, prin urmare, va promova dezvoltarea rurală și integrarea teritorială în întreaga UE.

„Pandemia de coronavirus ne afectează pe fiecare dintre noi și absolut fiecare sector. În acest context dramatic, salut acest al doilea pas în strategia BEI de a finanța, în cadrul Planului de Investiții, măsuri de implementare a unui plan de sprijin pentru sectorul agroalimentar. Sunt ferm convins că va fi un instrument foarte important și util care va ajuta sectorul să rămână robust și rezistent pentru a depăși criza”, a declarat Janusz Wojciechowski, Comisarul European pentru Agricultură.

Pentru a afla mai multe detalii despre procedura de aplicare și condiții de eligibilitate accesati AICI-CONDITII DE FINANTARE.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole