Prognoza METEO pentru următoarele zile – Temperaturile scad DRASTIC

Luna septembrie a adus cantități însemnate de precipitații în mai multe zone ale țării, astfel că fermierii privesc cu speranță către noul an agricol. După câteva zile mult mai călduroase decât normalul acestei perioade, temperaturile vor scădea drastic săptămâna viitoare, avertizează specialiștii din cadrul Administrației Naționale pentru Meteorologie (ANM).

”În perioada următoare, la nivelul întregii țări, temperaturile vor scădea drastic față de această perioadă. Practic, ne vom apropia de normalul perioadei, cu minime între 0 și 5-6 grade Celsius pe perioada nopții și maxime care nu vor atinge mai mult de 16, 17, 20 de grade Celsius în săptămâna următoare. Această trecere de la temperatura foarte ridicată către cea mai scăzută se va petrece duminică”, a precizat Daniel Alexandru, șef laborator agrometeorologie în cadrul ANM, în emisiunea ”Agricultura la Raport”.

Potrivit specialistului, fenomenele meteo extreme se vor mai rări în următoarele luni, însă meteorologii nu exclud apariția unor episoade de grindină, vânt puternic sau îngheț timpuriu pe parcursul lunii octombrie.

”Din punct de vedere al precipitațiilor, există șanse să fie episoade de precipitații, dar nu la nivelul celor care au fost până în prezent pe parcursul lunii septembrie. (…) După cum știți, perioada verii a fost o perioadă cu avertizări meteorologice foarte frecvente de ordin termic, în septembrie au fost o serie de avertizări în ceea ce privește vântul, grindina sau cantitățile de precipitații. Cred că anotimpul toamnei va fi puțin mai sărac în astfel de avertizări, pentru că intrăm ușor-ușor către iarnă.

Totuși, nu excludem apariția fenomenelor meteorologice extreme, pentru că schimbările climatice provoacă astfel de fenomene cu o frecvență foarte ridicată, fix în momente ale anotimpurilor în care ele nu apar în mod obișnuit. Nu excludem vânt puternic, episoade de grindină sau îngheț la nivelul solului pe parcursul lunii octombrie”, a mai explicat Daniel Alexandru pentru AGRO TV.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole