Prognoza meteo pentru iunie: Căldură mare, ploi puține!

Lucrurile nu a arată grozav pentru fermieri nici în luna iunie, potrivit estimărilor emise vineri de Administrația Națională de Meteorologie pentru perioada 30 mai – 6 iunie 2022.

Astfel, pentru săptămâna 30 mai – 6 iunie, meteorologii prognozează că valorile termice vor fi mai ridicate decât cele specifice pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României, dar cu o abatere termică pozitivă mai accentuată în regiunile sudice și sud-estice. Regimul pluviometric va fi deficitar în toată țara, dar mai ales în regiunile sud-vestice.

În săptămâna 6-13 iunie, temperatura medie a aerului va avea valori mai ridicate decât cele normale pentru acest interval, în majoritatea regiunilor, dar mai ales în cele sudice. De data aceasta, însă, potrivit meteorologilor, cantitățile de precipitații se vor situa în general în jurul celor normale pentru acest interval, în toate regiunile.

În săptămâna 13-20 iunie, temperaturile medii vor fi în general apropiate de cele normale pentru această perioadă, la nivelul întregii țări. Regimul pluviometric va fi deficitar în regiunile vestice și nord- vestice, iar în rest va fi în general apropiat de cel normal.

Și în săptămâna 20-27 iunie, mediile valorilor termice vor fi în general apropiate de cele specifice pentru această săptămână, la nivelul întregii țări, însă, potrivit meteorologilor, cantitățile de precipitații estimate pentru acest interval vor fi deficitare în jumătatea sudică a țării, iar în rest vor fi în general apropiate de cele normale.

Estimările meteorologice pentru patru săptămâni sunt realizate de către ECMWF – Centrul European pentru Prognoze pe Medie Durată. Este estimată media săptămânală a abaterilor temperaturii aerului și a cantităților de precipitații față de media perioadei 2002-2021.

Fenomenele extreme cu o durată scurtă de manifestare nu pot fi prognozate cu ajutorul acestui produs.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole