Prognoza meteo pe regiuni pentru următoarele două săptămâni

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a publicat luni estimările, pe regiuni, a evoluției valorilor termice şi a precipitaţiilor în intervalul 13-26 februarie.

Potrivit meteorologilor, în Banat, vremea se va încălzi mai ales spre finalul primei săptămâni, iar media regională a temperaturii maxime va crește de la 6°C (valoare normală pentru această perioadă), până spre 10-11°C. În prima jumătatea a intervalului, nopțile vor avea temperaturi preponderant negative, iar media acestora va oscila între -5°C și 2°C (cu cele mai ridicate valori la sfârșitul primei săptămâni). A doua săptămână din interval va debuta cu o scădere a temperaturii aerului; media valorilor diurne va ajunge la 8°C, iar media a valorilor nocturne se va situa între -3°C și -2°C. După data de 21 februarie, valorile termice vor avea tendința de creștere până la medii ale maximelor de 11°C și ale minimelor de 0-1°C. Conform prognozei meteo, probabilitatea pentru precipitații mixte va fi ridicată în intervalul 18-21 februarie și după data de 24 februarie.

Și în Crişana, valorile termice diurne vor avea tendința de creștere pe aproape tot parcursul intervalului. Meteorologii estimează că, la începutul primei săptămâni, mediile maximelor vor fi apropiate de norme (5°C), iar spre sfârșitul acesteia vor ajunge la 8-9°C. Ulterior, până în jurul datei de 21 februarie, acestea vor scădea ușor spre 6-7°C, dar apoi vor fi din nou în creștere până la medii de 9-10°C. Minimele termice vor avea variații și vor fi negative în mare parte din interval, dar apropiate în general de normele perioadei. Mediile acestora vor oscila între -5°C și 2°C, cu cele mai calde nopți în intervalul 18-20 februarie. Probabilitatea pentru precipitații mixte va fi în creștere în intervalul 18-21 februarie și după data de 24 februarie.

În Transilvania, vremea se va încălzi în prima săptămână, iar media regională a temperaturii maxime va crește de la 2-3°C (valori apropiate de normele perioadei), până spre 7-8°C. A doua săptămână din interval va debuta cu o scădere a valorilor diurne spre medii regionale de 4°C. După data de 21 februarie, maximele vor avea tendința de creștere și vor ajunge, în medie, la 8-9°C. Minimele termice vor avea variații mai ales în prima săptămână, vor fi preponderent negative și în general apropiate de normele perioadei pentru cea mai mare parte a regiunii. Mediile acestora vor oscila între -7°C și 1°C, cu cele mai calde nopți în intervalul 18-20 februarie. Meteorologii atrag atenția că probabilitatea pentru precipitații, mai ales sub formă de lapoviță și ninsoare, va fi în creștere în intervalul 18-21 februarie și după data de 24 februarie.

În Maramureș, valorile termice diurne vor fi în creștere în prima jumătate a intervalului și din nou după data de 21 februarie. Conform prognozei meteo, la începutul primei săptămâni, mediile maximelor vor fi apropiate de norme (2-4°C), iar spre sfârșitul acesteia vor ajunge la 7-8°C. Ulterior, până în jurul datei de 21 februarie, acestea vor scădea ușor spre 5-6°C, dar apoi vor fi din nou în creștere până la medii de 8-9 °C. Minimele termice vor avea variații mai ales în prima jumătate a intervalului și vor fi în mare parte negative, dar apropiate în general de normele perioadei. Mediile acestora vor oscila între -6°C și 2°C, cu cele mai calde nopți în intervalul 18-20 februarie. Probabilitatea pentru precipitații mai ales sub formă de lapoviță și ninsoare va fi în creștere în intervalul 18-21 februarie și după data de 24 februarie.

În Moldova, valorile termice diurne vor fi în creștere în prima jumătate a intervalului și, din nou, după data de 22 februarie. La începutul primei săptămâni, mediile maximelor vor fi apropiate de norme în mare parte a regiunii și vor fi de 4-5 grade, iar spre sfârșitul acesteia vor ajunge la 9-10°C. Ulterior, până în jurul datei de 21 februarie, acestea vor scădea ușor spre 6°C, dar apoi vor fi din nou în creștere până la medii de 10°C. Minimele termice vor avea variații în prima săptămână și vor fi negative în mare parte din interval, dar apropiate în general de normele perioadei. Mediile acestora vor oscila între -6°C și 2°C, cu cele mai calde nopți în perioadele 14-15 februarie și 18-20 februarie. Potrivit meteorologilor, vor fi precipitații slabe mixte (ploaie, lapoviță și burniță), pe arii restrânse, în primele zile ale intervalului, dar probabilitatea va fi în creștere din nou în intervalul 18-21 februarie și după 24 februarie.

În Dobrogea, vremea se va încălzi mai ales spre finalul primei săptămâni, iar media regională a temperaturii maxime va crește de la 4-6°C (valori normale pentru această perioadă), până spre 11-12°C. În prima jumătate a intervalului, nopțile vor avea temperaturi preponderent negative, iar media acestora va oscila între -3°C și 3°C (cu cele mai ridicate valori la sfârșitul primei săptămâni). A doua săptămână din interval va debuta cu o scădere a temperaturii aerului; media valorilor diurne va ajunge la 7-8°C și a celor nocturne la 0°C. După data de 21 februarie, valorile termice vor avea tendința de creștere până la medii ale maximelor de 10-11°C și ale minimelor de 2°C. Probabilitatea pentru precipitații, îndeosebi sub formă de ploaie, va fi mai ridicată în a doua jumătate a intervalului, se arată în prognoza meteo a ANM.

În Muntenia, vremea se va încălzi mai ales spre finalul primei săptămâni, iar media regională a temperaturii maxime va crește de la 6-7°C (valori în general apropiate de norme), până spre 12-13°C. Meteorologii estimează că a doua săptămână din interval va debuta cu o scădere a temperaturii aerului, media valorilor diurne va ajunge la 8°C, dar după data de 21 februarie, valorile termice vor avea tendința de creștere până la medii ale maximelor de 11-12°C. Minimele termice vor avea variații mai ales în prima jumătate a intervalului și vor fi în mare parte negative, dar apropiate în general de normele perioadei. Mediile acestora vor oscila între -5°C și 2°C, cu cele mai calde nopți în perioada 19-20 februarie. Probabilitatea pentru precipitații, îndeosebi sub formă de ploaie, va fi mai ridicată în a doua jumătate a intervalului, dar mai ales în jurul datei de 21 februarie.

În Oltenia, vremea se va încălzi în prima săptămână, iar media regională a temperaturii maxime va crește de la 7-8°C, până spre 13-14°C. La începutul celei de-a doua săptămâni va fi o scădere a valorilor diurne spre medii regionale de 9°C. Potrivit meteorologilor, după data de 21 februarie, maximele vor avea tendința de creștere și vor ajunge, în medie, la 12°C. Minimele termice vor avea variații mai ales în prima săptămână, vor fi preponderent negative și în general apropiate de normele perioadei pentru cea mai mare parte a regiunii. Mediile acestora vor oscila între -5°C și 2°C, cu cele mai calde nopți în intervalul 18-20 februarie. Probabilitatea pentru precipitații îndeosebi sub formă de ploaie va fi mai ridicată în a doua jumătate a intervalului, dar mai ales în jurul datei de 21 februarie.

La munte, variațiile termice nu vor fi semnificative pe parcursul intervalului, dar tendința va fi de creștere ușoară în prima săptămână și după data de 21 februarie. Media temperaturilor maxime va oscila între -3°C și 2°C (cu cele mai ridicate valori între 16 și 19 februarie și după data de 22 februarie), iar a celor minime între -8°C și -4°C (cu cele mai ridicate valori între 18 și 20 februarie și după data de 23 februarie). Probabilitatea pentru precipitații sub formă de ninsoare va fi ridicată în intervalul 18-21 februarie și după data de 24 februarie, se mai arată în prognoza publicată luni de Administrația Națională de Meteorologie.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole