Prognoza meteo pe 4 săptămâni – Temperaturi peste cele obișnuite în iunie

Luna iunie vine cu temperaturi peste cele obișnuite, potrivit prognozei pe patru sătămâni publicate vineri de Administrația Națională de Meteorologie (ANM).

Astfel, în săptămâna 3-10 iunie, meteorologii estimează că temperatura medie a aerului va avea valori mai ridicate decât cele specifice pentru această perioadă la nivelul întregii țări, îndeosebi în regiunile sudice și estice. În ceea ce privește regimul pluviometric, acesta va fi deficitar în sudul, estul și centrul teritoriului, dar va fi excedentar în rest.

Și în săptămâna 10-17 iunie, mediile valorilor termice se vor situa ușor peste normele climatologice specifice acestui interval în toată țara, mai ales în regiunile sudice și estice. Cantitățile de precipitații vor fi, însă, în general apropiate de cele normale pentru această perioadă în cea mai mare parte a țării.

În săptămâna 17-24 iunie, mediile valorilor termice se vor situa peste cele specifice perioadei la nivelul întregii țări. Potrivit meteorologilor, cantitățile de precipitații vor fi ușor deficitare în majoritatea regiunilor.

În săptămâna 24 iunie-1 iulie, mediile valorilor termice vor fi mai ridicate decât cele normale pentru această perioadă în toate regiunile În schimb, regimul pluviometric va fi apropiat de cel specific pentru acest interval în jumătatea de est a teritoriului și ușor deficitar în rest.

Estimările meteorologice pentru patru săptămâni sunt realizate de către ECMWF – Centrul European pentru Prognoze pe Medie Durată. Este estimată media săptămânală a abaterilor temperaturii aerului și a cantităților de precipitații față de media perioadei 2004-2023.

- Publicitate -

ANM precizează că fenomenele extreme cu o durată scurtă de manifestare nu pot fi prognozate cu ajutorul acestui produs.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole