Prognoza meteo pe 4 săptămâni – IUNIE FIERBINTE!

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a publicat vineri dimineață estimările privind temperature aerului și cantitățile de precipitații pentru următoarele patru săptămâni.

Potrivit meteorologilor, în săptămâna 10-17 iunie, valorile termice vor fi mai ridicate decât cele specifice pentru această perioadă, în cea mai mare parte a țării, dar cu o abatere termică pozitivă mai accentuată în regiunile sudice. Regimul pluviometric va fi excedentar în regiunile nordice, nordvestice și nord-estice, dar și deficitar în regiunile sudice și sudestice, iar în rest va fi în general apropiat de cel normal pentru acest interval.

Și în săptămâna 17-24 iunie, temperaturile medii vor fi mai ridicate decât cele specifice pentru această perioadă pe întreg teritoriul României, dar cu o abatere termică pozitivă mai accentuată în regiunile sudice. Cantitățile de precipitații vor fi deficitare în cea mai mare parte a țării, dar mai ales în jumătatea sud-vestică a teritoriului.

În săptămâna 24 iunie-1 iulie, temperatura medie a aerului va avea valori mai ridicate decât cele normale pentru acest interval în majoritatea regiunilor, dar mai ales în cele sudice. În ceea ce privește regimul pluviometric, meteorologii estimează că acesta se va situa în general în jurul celui normal pentru această perioadă, la nivelul întregii țări.

În săptămâna 1-8 iulie, mediile valorilor termice vor fi mai ridicate decât cele specifice pentru aceat interval în cea mai mare parte a țării, dar mai ales în regiunile sudice. Cantitățile de precipitații se vor situa în general în jurul celor normale pentru această perioadă, posibil ușor deficitare în regiunile vestice.

Estimările meteorologice pentru patru săptămâni sunt realizate de către ECMWF – Centrul European pentru Prognoze pe Medie Durată. Este estimată media săptămânală a abaterilor temperaturii aerului și a cantităților de precipitații față de media perioadei 2004-2023.

- Publicitate -

ANM precizează că fenomenele extreme cu o durată scurtă de manifestare nu pot fi prognozate cu ajutorul acestui produs.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole