Prognoza meteo pe 2 săptămâni – Vine, nu vine primăvara…

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a publicat luni prognoza pentru următoarele două săptămâni în principalele regiuni ale țării.

Deși vremea din ultimele zile pare să ne spună că primăvara si-a intrat în drepturi, meteorologii recomandă să nu ne grăbim cu concluziille.

Astfel, în Banat, în intervalul 5-12 februarie, vremea va fi deosebit de caldă, cu variaţii în general uşoare de la o zi la alta, valorile medii ale maximelor urmând a se încadra între 14°C şi 18°C. După 12 februarie, vremea va intra într-un proces de răcire, astfel încât până la sfârşitul celei de-a doua săptămâni de prognoză se estimează maxime de 3-4°C, în media regiunii. Și temperaturile minimele vor avea un parcurs similar cu cel al maximelor, astfel că, dacă în intervalul 5-12 februarie vor fi mult mai ridicate decât cele normale pentru această perioadă, încadrându-se între 3°C şi 8°C, după noaptea de 12 februarie şi până la sfârşitul intervalului de prognoză vor scădea până spre o medie de -3°C. Probabilitatea pentru precipitaţii va fi mare în ziua de 5 februarie, apoi va fi în creştere începând cu 12 februarie.

În Crişana, vremea va fi deosebit de caldă în decursul acestei săptămâni în care, potrivit meteorologilor, valorile medii ale maximelor se vor încadra între 12°C şi 17°C, iar cele ale minimelor între 4°C şi 7°C. După 12 februarie, vremea va intra într-un proces de răcire, urmând astfel ca, până la sfârşitul celei de-a doua săptămâni de prognoză, să se înregistreze medii ale maximelor de 3-4°C şi ale minimelor în jurul a -4°C. Probabilitatea pentru precipitaţii va fi ridicată în primele două zile ale intervalului, apoi din nou începând cu data de 12 februarie.

Și în Transilvania, meteorologii estimează că vremea va fi deosebit de caldă până pe 12 februarie, cu valori medii ale maximelor cuprinse între 9°C şi 16°C. Ulterior, vremea va intra într-un proces de răcire, urmând astfel ca până la sfârşitul celei de-a doua săptămâni de prognoză, maximele să scadă spre o medie în jurul valorii de 2°C. Valorile medii ale minimelor vor fi mai ridicate decât normele climatologice ale acestei perioade în intervalul 5-13 februarie şi vor fi cuprinse între un 1°C şi 4°C, după care vor scădea treptat până la sfârşitul intervalului de prognoză, până spre -5°. Probabilitatea pentru precipitaţii va fi ridicată în primele două zile ale intervalului şi, din nou, începând cu data de 13 februarie.

În Maramureş, vremea va fi, de asemenea, deosebit caldă în intervalul 5-12 februarie, când se vor înregistra valori medii ale maximelor cuprinse între 11°C şi 16°C. Conform estimărilor meteorologilor, după 12 februarie, vremea va intra într-un proces de răcire, iar până la sfârşitul celei de-a doua săptămâni de prognoză, maximele vor scădea până spre valori medii de 2-3°C. Valorile medii ale minimelor vor fi mult mai ridicate decât normele climatologice ale perioadei, în intervalul 5-13 februarie, şi vor fi cuprinse între 4°C şi 6C, după care vor fi în scădere până la finalul perioadei de prognoză, când se vor înregistra valori medii în jurul a -4°C. Probabilitatea pentru precipitaţii va fi ridicată în primele două zile ale intevalului, precum şi în zilele de 8 şi 9 februarie și, din nou, după data de 13 februarie.

- Publicitate -

În Moldova, în intervalul 5-12 februarie se vor consemna valori medii ale maximelor cuprinse între 12°C şi 18°C, peste normalul perioadei. Apoi, vremea va intra într-un proces de racire, astfel că, până la sfârşitul celei de-a doua săptămâni de prognoză, media valorilor maxime va scădea până spre 2°C. Valorile medii ale minimelor vor fi mult mai ridicate decât cele normale pentru această perioadă, în intervalul 5- 13 februarie, şi vor fi cuprinse între un 1°C şi 7°C, apoi vor scădea treptat până la sfârşitul intervalului, spre -5C. Probabilitatea pentru precipitaţii va fi ridicată în prima zi a intervalului şi, din nou, începând cu data de 13 februarie.

Pentru Dobrogea, meteorologii estimează că până luni, 12 februarie, valorile medii ale maximelor se vor încadra între 15°C şi 17°C, iar cele ale minimelor între 4°C şi 9°C. Începând cu 13 februarie, vremea se va răci, iar maximele vor scădea spre valori medii de 4-5°, în timp ce minimele vor ajunge la -1°C. Tot din 13 februarie va creşte și probabilitatea pentru precipitaţii.

În Muntenia, vremea va fi deosebit de caldă în perioada 5 -12 februarie, valorile medii ale maximelor încadrându-se între 16°C şi 18°C, iar cele ale minimelor între 3°C şi 7°C. De la începutul săptămânii viitoare, regimul termic va intra într-un proces de răcire, astfel încât până la sfârşitul celei de-a doua săptămâni de prognoză, maximele vor scădea spre valori medii de 4-5°C, iar minimele până în jurul valorii de -3°C. Probabilitatea pentru precipitaţii va creşte începând cu data de 13 februarie, se mai arată în prognoza meteo pentru următoarele două saptămâni a ANM

Oltenia se va afla și ea, în perioadaintervalul 5 -12 februarie sub un regim termic deosebit de ridicat pentru această perioadă, valorile medii ale maximelor încadrându-se între 15C şi 19°C. De asemenea, minimele vor oscila între 3°C şi 5°C. După 12 februarie, vremea va intra într-un proces de răcire, astfel încât până la sfârşitul celei de-a doua săptămâni de prognoză, maximele vor scădea spre valori medii de 5-6°C, iar minimele până în jurul valorii de -3°C. Probabilitatea pentru precipitaţii va fi mai ridicată la începutul intervalului și, din nou, începând cu data de 13 februarie.

La munte, în intervalul 5-12 februarie, vom avea parte de un regim termic va fi ridicat, cu valori medii ale maximelor ce se vor încadra între 3°C şi 8°C, iar cele ale minimelor între -2° şi 2°C. Din12 februarie, vremea va intra într-un proces de răcire, iar maximele vor scădea spre valori medii de 4°C, în timp ce minimele se vor situa în jurul valorii de -10°C. Probabilitatea pentru precipitaţii va fi mai ridicată la începutul intervalului, apoi din nou începând cu data de 12 februarie, se mai arată în prognoza meteo a ANM.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole