Prognoza meteo pe 4 săptămâni: Când vin ploile și cum stăm cu arșița

Arșița și lipsa de apă le dau mari bătăi de cap fermierilor, care stau cu ochii pe prognozele meteo în speranța apariției unor ploi care să le mai salveze ceva din culturi.

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis vineri estimările meteorologice pentru următoarele 4 săptămâni.

Astfel, în săptămâna 18-25 iulie, valorile termice vor fi mai ridicate decât cele specifice pentru această săptămână în majoritatea regiunilor, dar cu o abatere termică pozitivă ușor mai accentuată în cele vestice. Potrivit meteorologilor, regimul pluviometric va fi deficitar în toată țara, dar mai ales în zonele montane.

În săptămâna 25 iulie – 1 august, temperatura medie a aerului va avea valori mai ridicate decât cele normale pentru această perioadă, la nivelul întregii țări, dar mai ales în sud-vestul teritoriului. Cantitățile de precipitații vor fi, de asemenea, deficitare în toate regiunile, dar mai ales în jumătatea vestică a țării.

În săptămâna 1-8 august, temperaturile medii vor fi mai ridicate decât cele normale pentru acest interval, pe întreg teritoriul României, dar mai ales în sud-vest. Regimul pluviometric va fi local deficitar în jumătatea vestică a țării, iar în rest va fi în general apropiat de cel normal pentru această perioadă.

- Publicitate -

În săptămâna 8-15 august, mediile valorilor termice se vor situa peste cele specifice acestei săptămâni, la nivelul întregii țări. În sfârșit, potrivit meteorologilor, cantitățile de precipitații estimate pentru acest interval se vor situa în jurul celor normale pentru această perioadă, pe întreg teritoriul României.

Estimările meteorologice pentru patru săptămâni sunt realizate de către ECMWF – Centrul European pentru Prognoze pe Medie Durată. Este estimată media săptămânală a abaterilor temperaturii aerului și a cantităților de precipitații față de media perioadei 2002-2021.

Fenomenele extreme cu o durată scurtă de manifestare nu pot fi prognozate cu ajutorul acestui produs.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole