Profitul lui Dimitrie Muscă în 2023 – ”Am vândut grâul între 0,95 și 1,2 lei/kg”

La Combinatul Agroindustrial Curtici, 2023 a fost un an bun, în care profitul s-a văzut pe toate palierele, de la fermele de animale până la producția vegetală, susține directorul general Dimitrie Muscă.

”Pierdere n-am făcut niciodată. Profitul este în funcție de unitate, toate unitățile mele au făcut profit, fie că se cheamă fermă de vaci integrată cu fabrică de lapte, complexele de porci sau ferma vegetală. N-am făcut pierdere niciodată. La Olari, unde am avut societatea la 2.200 de hectare, profitul a fost de vreo 4,5 milioane de lei. La Curtici, unde e suprafața dublă și numărul de animale mai mare, profitul a fost de aproape 10 milioane de lei. Inclusiv ferma de vaci face profit vreo 2 milioane de lei.

Nu pot să spun că a fost un an rău. A fost un an bun, ne-a permis investiții. Am băgat 1,7 milioane de euro în investiții, în tot felul de utilaje, în tot felul de tehnologizări, de modernizări. Nu pot să spun că a fost rău”, a precizat Dimitrie Muscă într-un interviu acordat jurnalistului Ovidiu Ghinea.

Fermierul din județul Arad spune că lucrurile au fost mai dificile doar la cultura grâului, unde cheltuielile la hectar au fost foarte mari, însă prețul obținut pe marfă a fost bun.

”Doar la cultura grâului am ieșit rău, din cauza cheltuielilor pe hectar, pentru că avusesem îngrășământul cumpărat cu 4.500 de lei/tonă. Dar în rest s-a compensat și am avut un preț bun, pentru că, datorită calității, eu am vândut grâul între 0,95 și 1,2 lei/kg”, a mai subliniat Dimitrie Muscă.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

4 COMENTARII

 1. Odată e pe pierdere odata pe câștig?Sa se hotărască odată cum este!!!E sau nu agricultura românească pe butuci?Sau domul Musca ne minte în funcție de interes?

  • Agricultura nu este pe butuci, mergi la țară sa vedeți ce averi colosale au adunat fermierii. Cunosc fermierii cu 100 de ha subvenționate doar cultura mare și au averi destul de consistente . Asa este nația noastră cu mașina de peste 100 000 de euro în curte dar ne plângem ca statul nu ne ajuta .

 2. Nu înțelegeți nimic. Agricultorii noștri vor subvenții cât mai multe și mai mari. Ei vând animalele la arabi și vor uleiul la 15 lei l pentru că vara este secetă și nu prea se face floarea soarelui!!! Domnule Muscă, nu-i prost cine cere, e prost cine dă. De ce nu cereți subvenții de la arabi?

 3. Despre ce vorbiți în comentarii ?
  „Averi colosale” la fermierii români ?!!
  Adică la Dimitrie Muscă, Adrian Porumboiu și încă vreo 4-5.
  Dacă omul de la țară are trei hectare, tractor, autoturism la mâna doua, doi cai și patru porci, înseamnă că are avere colosală ?
  Ori trăiți în altă țară ori….locuiți la bloc.
  Că doar se știe : Veșnicia s-a născut la țară iar lenea s-a născut la bloc.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole